Ebben az időpontban eddz, ha fontos a szíved egészsége

A legújabb kutatások szerint elég egyetlen hosszabb hétvégi mozgás, ha szíved egészségéról van szó.

Ahogyan az egy tanulmányból kiderül, már heti egy-két alkalommal végzett testmozgás is csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát – számolt be róla az IFLScience.

Ebben az időpontban eddz, ha fontos a szíved egészsége

A brit Biobank közel 90 ezer egészséges, középkorú ember aktivitási szintjét követte nyomon, egy héten keresztül. A kutatók a mérsékelt és az erőteljes testmozgás hatásaira voltak különösképpen kíváncsiak.

A szakemberek arra a megállapításra jutottak, hogy a felmérést követő hat év alatt azoknál, akik rendszeresen mérsékelt és erőteljes aktivitást végeztek, ritkábban fordult elő stroke, szívroham, szívelégtelenség és pitvarfibrilláció (szabálytalan szívritmus).

Azonban ennél még érdekesebb dologra döbbentek rá: a vizsgálat során kiderült, hogy nem volt nagy különbség azok között, akik a mozgás több mint felét hétvégén végeztek, és akik a hét folyamán elosztva csinálták meg a gyakorlatokat.

Forrásunk volt.


Még több mozgás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

A korai zsenge zöldborsóból készült a késői tavasz legjobb pesztója

A jóidő apró, zsenge és zöld sztárja, a magyar konyha elengedhetetlen alapanyaga, a nosztalgikus nyári fejtegetések alanya. Reméljük, mindenki rájött, hogy melyik hüvelyesről van szó: igen, a zöldborsóról! Fogtuk az idei első friss termést, és nem megszokott módon pesztót készítettünk belőle. Bár az ötlet elsőre merésznek tűnhet, mégis muszáj lesz kipróbálnod otthon.

Kristyán Fanni