Durva: ennyi szennyeződés ázik ki a fakanalunkból tisztítás után

Lehetséges, hogy ezután a kép után te is inkább fémre vagy műanyagra cseréled a fakanalaidat.

Bár sokkal kevésbé higiénikusak a fakanalak, mint fémből/szilikonból/műanyagból készült társaik, mégis nagyon népszerűek a mai napig. Az ausztrál Master Chef műsor egyik zsűritagja, Matt Preston ezért nemrégiben megosztott egy nagyon hasznos praktikát, amivel pár perc alatt kitisztíthatjuk a fakanalunkat.

A lényeg, hogy forrásban lévő vízbe kell mártani a kanalat, majd 20 percig állni hagyni.

Egy anyuka ki is próbálta a trükköt, az eredményen pedig teljesen ledöbbent, hiszen nagyjábóltisztának gondolt kanalából elképesztő mennyiségű szennyeződés ázott ki.

Mutatjuk a Facebookra kitett képet a tisztításról:

A kanálra rakódott maradék kicsapódik a víz felszínén, ami, mint ahogy a fotón is látható, nem kifejezetten gusztusos látvány.

Fontos!

Ha te is jobban szeretsz fakanállal főzni, akkor fontos, hogy gyakran cserélgesd, hiszen rengeteg baktérium és szennyeződés telepedhet meg benne.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...