7 kedvenc és olcsó tisztítótrükkünk a lakásba

Az otthonodban levő olcsó háztartási alapanyagok párosításából számos zseniális tisztítószer készíthető, csak figyelj! Most 7 ilyen takarítótrükköt hoztunk.

Sokszor a legegyszerűbb dolgokból hozható ki a legjobb eredmény. 6 olyan tisztítószertrükköket hoztunk, melyek legtöbbször két alapvető otthoni alapanyag párosából születtek. Olcsók, környezetkímélők, gyorsak, hatásosak!

1. Grapefruit + só a kádhoz

Jaj, ez annyira jól hangzik, rögtön kedvem lesz tőle kitakarítani a fürdőt. Egy fél grapefruitra szórj némi sót, nedvesítsd be a kádad vagy mosdód, arra is szórj némi sót, és ess neki. A súrolás közben kifolyó citrusos sav szépen rendbe teszi majd a lefolyót is.

2. Ecet + citromlé + víz üvegre

1 ek ecetet keverj össze 1/4 vízzel. Adj hozzá némi citromelvet, így az illata is szuper lesz, töltsd egy sprayflakonba, és mehet is az üvegre.

3. Olívaolaj + almaecet a fához

Keverj össze negyed bögre olívaolajat néhány csepp almaecettel . Önts belőle picit egy rongyra, és simogasd le vele a bútorokat. Az ecet szépen megtisztítja, az olaj pedig ápolja, fényesíti, és nem engedi, hogy kiszáradjon a fa.

Ha van kedved, ezt is olvasd el!

8 hiba, amivel lassítod saját takarításod

4. Kukoricakeményítő + víz folttisztításra

Keverj össze ugyanannyi rész kukoricakeményítőt és vizet, az így kapott pasztából kenj a nem kívánt foltra, hagyd rajta hatni egy éjszakát, majd száraz ruhával törölgesd le.

5. Teafalolaj + ecet + szódabikarbóna a WC-re

Önts fél bögre szódabikarbónát a WC-be, csöpögtess hozzá 10 csepp teafaolajat (ez szuper üde illatú antibakteriális és gombaölő szer), és löttyints rá némi ecetet. Hagyd hatni jó pár percig a WC-ben, majd öblítsd le.

6. Citrom + mosószer a fehér ruhákhoz

Újra szép fehérek lesznek a ruhaneműid, ha fél bögre citromlevet raksz a mosogatószer mellé a mosógépbe vagy a dobba.

+ tipp mosogatógép illatosításához: rakj a gép felső polcára egy fél bögre citromlevet, és kapcsold be a gépet egy laza öblítésre.

7. Ketchup a serpenyőkhöz

Önts némi ketchupot egy rongyra, és dörzsöld be vele fényét vesztett, oxidálódott fém és rozsdamentes acél edényeidet - újra ragyognak majd!

Ezt próbáltad már?

Suvickold fényesre fillérekből az elöltöltős géped!

(forrás: purewow)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.