Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 növény, ami az apró teraszt is feldobja, és nem igényel sok törődést

Apró teraszod van, de a növényeket imádod? Nem tudod, hogy milyen növényt válassz? Összegyűjtöttünk pár csinos kis zöldet, amikkel nem hibázhatsz!   
Szeretnéd feldobni a teraszod pár növénnyel? A következő listából bármelyiket választhatod, imádni fogod, ráadásul kis helyen is kényelmesen el fognak férni! 
 

Mogyorófa

 
Elsőre kicsit bizarrnak hangzik, pedig nem az! Nemcsak bokorként, de cserépbe ültetve is remekül mutat egy kisebb teraszon. Nem kell sokat öntözni, trágyázni, szereti az enyhe nyarat és a hideg telet. A terasz egy pontján fantasztikusan fog kinézni. 
 

Csüngő petúnia

 
Szokatlan, félig telt, liláskék bimbói igazán figyelemfelkeltőek, megérdemel egy központi helyet a teraszon. Napos, meleg helyre tegyük, akkor májustól egészen szeptember végéig virágzik. Éjszaka erős, fűszeres illatot áraszt. Rendszeres, bőséges öntözést és heti egyszeri tápoldatozást igényel.
 
 

Levendula

 
A levendula nem túl igényes, kártevői nincsenek, nem kell permetezni, természetes csapadékon kívül öntözésre sincs szüksége. A meszes, agyagos, tápanyagokban szegény földet kifejezetten szereti, de más talajokban is szépen fejlődik – kivéve azt, amely jól tartja a vizet.
 
 

Kislevelű bakopa

 
Árnyéktűrő, és igazán ellenálló növény. Apró fehér virágai májustól októberig nyílnak. Rendszeres, bőséges öntözést és kéthetente tápoldatozást igényel. Félárnyékos helyen, belső udvaron, körfolyosón, árnyékos teraszon érzi magát a legjobban. 
 

Kerti tollbuga

 
Cserépben, balkonládában vagy akár a földben is kiválóan mutat a kerti tollbuga vagy csótárvirág (Astilbe), ez a Kelet-Ázsiából származó, a fajtától függően közepes vagy magas termetű hagymás évelő növény. Imádja a vizet, a betegségek közül a lisztharmat, kártevők közül pedig a takácsatkák okozhatnak kellemetlenséget neki. Más teendő nem igazán akad vele, az előző évi hajtások tavaszi visszametszésén, valamint a téli talajtakaráson túl.
 

Somfa

 
A virágos som különleges megjelenésű díszfa, igényes a talaj mésztartalmára: a savanyú talajokat kedveli, a tűző napot kevésbé, inkább a délutáni árnyékot szereti. Közepes vízigényű, az enyhén nyirkos talajban érzi magát a legjobban.
 

Ez is érdekelhet: 

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!