Halfejjel és löncshússal spórolnak nyugaton a drágulás miatt

Egy nemzetközi élelmiszer-adatbank felmérései alapján látható, hogy a drágulás hatásait Nyugat-Európában is megérezte a lakosság: elkezdtek ugyanis olcsóbb alapanyagokat venni.

A drágulást szinte minden országban a vásárlási szokások megváltozása követte, egyre többen indultak az olcsó alapanyagok és termékek irányába. Nemcsak hazánkban, vagy a kontinens keleti felében, hanem a jómódú európai országokban is ugyanez a helyzet. A drágulás hatása jól kiolvasható egy élelmiszer-adatbank felméréseiből, amiben furcsa vásárlási tendenciák mutatkoznak meg.

Halfejjel és löncshússal spórolnak nyugaton a drágulás miatt

Az infláció és az elszabaduló árak miatt a tehetősebb nyugat-európai lakosság is elkezdett az olcsóbb termékek felé sodródni. Több termék helyett olcsóbb alternatívákat keresnek és vesznek az emberek.

Az alábbi tendenciák vehetőek észre a felmérésből:

  • sokan más növényi olajokra cserélték a költséges olívaolajat
  • csökkent az érdeklődés a minőségi hal iránt, ellenben a halfej forgalma 34%-kal nőtt
  • Nagy-Britanniában 23%-kal nőtt a marhaszegy eladása, az ökörpofáé 9%-kal, a báránynyaké pedig 4%-kal
  • a pékségekben előnyben részesülnek a fehér, szeletelt kenyerek a kézműves veknikkel szemben

Nemcsak a boltokban, de otthon is változni kezdtek a szokások:

  • a házi vaj készítésére irányuló online keresések száma 407%-kal emelkedett
  • a vásárlók 39%-a jobban kihasználja a fagyasztóját

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...