Dokumentumfilm készült a séfről, aki az ukrán háborúban is segít

José Andrés-t néhány hónapja mutattuk be nektek, ő az a világhírű séf, aki saját, World Central Kitchen nevű mozgalmával segít a bajbajutottakon, legyen szó akár olyanokról, akik valamilyen természeti katasztrófában vesztették el otthonukat vagy éppen az ukrán háború menekültjeiről, akiknek José Andrés saját maga főzött a lengyel határon. A híres szakácsról hamarosan dokumentumfilmet mutatnak be.

José Andrés-t néhány éve még mindenki arról ismerte, hogy számos, több mint harminc különböző éttermet üzemeltet szerte a világban. A spanyol sztárszakács a legjobbaktól tanult, éttermei gőzerővel működnek még a pandémia után is, ő maga viszont az elmúlt években sokkal inkább egy másik projektjének, a World Central Kitchen mozgalomnak szentelte figyelmét, mely a bajba jutott embereknek hivatott segíteni, legyen szó természeti katasztrófáról, a koronavírus miatt munkájukat vesztett emberekről vagy éppen a lassan három hónapja tartó orosz-ukrán háborúról.

José Andrés életéről és munkásságáról röviden ebben a cikkben írtunk, most viszont újabb hír érkezett hozzá kapcsolódóan, hamarosan ugyanis egy róla szóló dokumentumfilmet mutat majd be a Disney+ (ez a streaming-szolgáltató hamarosan nálunk is elérhető lesz) We Feed People címmel, melyet nem mellesleg a neves National Geographic Documentary Films készített és gyártott le.

A hét elején közzétett trailerből kiderül, hogy ez nem egy átlagos dokumentumfilm – ez már akkor is kiderül, ha kicsit utánanézünk a film készítőinek, a rendező ugyanis nem más, mint az Oscar-díjas Ron Howard (Egy csodálatos elme, Apollo-13). A People-nek adott interjúban Andrés elmondta, hogy azonnal megbízott Howardban a projekt kapcsán, mivel a rendezőnek van érzéke a történetmeséléshez.

Más rendezők valóságshow-t akartak csinálni a drámáról és a szenvedésről. De én inkább az emberek megerősítésével foglalkozom

– mondta Andrés hozzátéve, hogy Howard egy igazi „történet-suttogó” és egy olyan ember, aki meghallgat másokat.

A National Geographic kiváló minőségű képi anyagán kívül a dokumentumfilm rengeteg alulról jövő, önkéntesek által készített felvételt tartalmaz. Ennek bevonása kulcsfontosságú ahhoz, ami a filmet olyan különlegessé teszi – és ami segít a World Central Kitchen fejlődésében, népszerűsítésében. Az önkéntesek már 12 éve segítenek széles körben népszerűsíteni a mozgalmat, a világon jelenleg csaknem 45 ezren vannak, akik segítenek a bajba jutottakon.

A We Feed People május 27-én jelenik meg a Disney+ kínálatában, érdemes lesz rákeresni majd a produkcióra.

Forrásunk volt. Címlap: Címlap: Paul Morigi/Getty Images


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Hiába nem néz ki jól egy sütemény, az íze a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Májusban Szakál Benjámint ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Benjámin!

Nosalty

További cikkek