Rakétatámadás érte az ukrajnai étkezdét, amely rászorulókon segít

Sajnálatos hír érkezett: az ukrán lakosokat ellátó non-profit szervezet egyik étkezdéjét sem kímélték a rakéták. Támadás érte a World Central Kitchen harkivi egységét.

José Andrést itthon nem sokan ismerik, pedig a világszerte befutott spanyol származású séf nevét érdemes megjegyezni, ő ugyanis az az ember, aki, bár harminc étterme van szerte a világon, szabadidejében (és nem csak akkor) inkább a rászorulókon segít. Az elmúlt 10 évben több katasztrófa sújtotta országban tette lehetővé, hogy ételhez jussanak a rászorulók saját jótékonysági szervezete, a World Central Kitchen (WCK) által. 

José Andrés (forrás)

Sajnos szomorú hír érkezett, ugyanis José Andrés ukrajnai Harkivba kitelepült karitatív szervezetének egyik étkezdéjét rakétatámadás érte.

A szervezet eddig aktívan működött a háborús térségben, és naponta 30 ezer adag ételt osztott szét az éhes helyi lakosok közt, mintegy 30 városban, azonban Harkivban találat érte egyik partnerszervezetüket.

A harkivi étkezdét ért rakétatámadás ellenére a World Central Kitchen csapata és ukrán társaink is biztonságban vannak. Ételt osztani egy értelmetlen háború közepén bátorságra, kitartásra vall...mi pedig folytatni fogjuk a főzést

– írta a Twitteren José Andrés.

A szervezet CEO-ja a helyszínre sietett, hogy szemügyre vegye a pusztítást, melynek során négy munkatárs megsebesült, egyikük pedig elvileg életét vesztette.

Itt láthatóak a szomorú állapotok a CEO, Nate Mook videóján:

A sebesültek a hírek szerint azóta jobban vannak, a WCK pedig folytatja humanitárius tevékenységét.

Forrásunk volt.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek