Desszert kánikulára

A kánikulának vannak előnyei is, nemcsak hátrányai! Ilyenkor például duplán jólesnek a sütés nélkül készült, hűsítő finomságok – mint például, ez a sütés nélküli citromtorta.

Ha beáll a kánikula, nemcsak nekünk jár a hétvégi kiruccanás és a várva várt, hosszabb nyaralás, a kedvenc tűzhelyünk is pihenhet. A piac ugyanis ontja a friss gyümölcsöket és zöldségeket, a jéghideg gyümölcsleves és a könnyed saláták lesznek a kedvencek, a koviubik szinte maguktól is kiugranak az üvegből, hétvégén pedig felélednek a kerti grillek és a tűzrakók. De az ember édesszájú is, és (gourmant) ilyenkor is jólesik az édesség. Tökéletes választás a sütés nélküli citromtorta. A sütőt továbbra is el lehet kerülni, 20 perc alatt elkészül, és nincs más dolgunk, mint élvezni a habkönnyű, hűsítő krémet és a roppanós, kekszes alapot. Esetleg bezsebelhetjük a kétség kívül nagy számban érkező dicséreteket!

Recept elmenthető itt >>

Még több sütés nélküli sütirecept itt >>

További ajánlatunk:Lusták álma – sütés nélküli torták >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!