Desszert kánikulára

A kánikulának vannak előnyei is, nemcsak hátrányai! Ilyenkor például duplán jólesnek a sütés nélkül készült, hűsítő finomságok – mint például, ez a sütés nélküli citromtorta.

Ha beáll a kánikula, nemcsak nekünk jár a hétvégi kiruccanás és a várva várt, hosszabb nyaralás, a kedvenc tűzhelyünk is pihenhet. A piac ugyanis ontja a friss gyümölcsöket és zöldségeket, a jéghideg gyümölcsleves és a könnyed saláták lesznek a kedvencek, a koviubik szinte maguktól is kiugranak az üvegből, hétvégén pedig felélednek a kerti grillek és a tűzrakók. De az ember édesszájú is, és (gourmant) ilyenkor is jólesik az édesség. Tökéletes választás a sütés nélküli citromtorta. A sütőt továbbra is el lehet kerülni, 20 perc alatt elkészül, és nincs más dolgunk, mint élvezni a habkönnyű, hűsítő krémet és a roppanós, kekszes alapot. Esetleg bezsebelhetjük a kétség kívül nagy számban érkező dicséreteket!

Recept elmenthető itt >>

Még több sütés nélküli sütirecept itt >>

További ajánlatunk:Lusták álma – sütés nélküli torták >>

Címlapról ajánljuk

Ezekben a téli gyümölcsökben van a legtöbb cukor

A szervezet normál működéséhez elengedhetetlen, hogy ellássuk azt a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Télen ez talán még fontosabb, mint az év többi szakában, ezért ilyenkor érdemes különösen odafigyelni a gyümölcs- és zöldségfogyasztásra. Persze azért ilyenkor sem árt megnézni, hogy pontosan mit is viszünk be az elfogyasztott élelmiszerekkel...

Nosalty

További cikkek