Desszert kánikulára

A kánikulának vannak előnyei is, nemcsak hátrányai! Ilyenkor például duplán jólesnek a sütés nélkül készült, hűsítő finomságok – mint például, ez a sütés nélküli citromtorta.

Ha beáll a kánikula, nemcsak nekünk jár a hétvégi kiruccanás és a várva várt, hosszabb nyaralás, a kedvenc tűzhelyünk is pihenhet. A piac ugyanis ontja a friss gyümölcsöket és zöldségeket, a jéghideg gyümölcsleves és a könnyed saláták lesznek a kedvencek, a koviubik szinte maguktól is kiugranak az üvegből, hétvégén pedig felélednek a kerti grillek és a tűzrakók. De az ember édesszájú is, és (gourmant) ilyenkor is jólesik az édesség. Tökéletes választás a sütés nélküli citromtorta. A sütőt továbbra is el lehet kerülni, 20 perc alatt elkészül, és nincs más dolgunk, mint élvezni a habkönnyű, hűsítő krémet és a roppanós, kekszes alapot. Esetleg bezsebelhetjük a kétség kívül nagy számban érkező dicséreteket!

Recept elmenthető itt >>

Még több sütés nélküli sütirecept itt >>

További ajánlatunk:Lusták álma – sütés nélküli torták >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek