Miből főzzek? – Szerény, de egészséges a felhozatal decemberben

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Már az ősz utolsó szellője is elszállt, vele együtt pedig majdnem az összes friss zöldség és gyümölcs is. Ami maradt így tél elején – a decemberi alapanyagok – , elsőre nem tűnhet soknak, azonban találhatunk itt mégis némi sokszínűséget, csak keresnünk kell. A legtöbb decemberi alapanyag olyan zöldség és gyümölcs, amit ugyan egész évben beszerezhetünk, mégis ilyenkor, a szezonalitás üresjáratában, sokkal üdítőbben hat, értelmet nyer és boldogít. Főzzünk, alkossunk velük bátran, és várjuk a szezonalitás kerekének újbóli megfordulását, a természet újraéledését, a friss terményeket és lehetőségeket.

Nézd meg galériánkban a decemberi alapanyagokat:

Néhány recept, amit a decemberi alapanyagokkal készíthetsz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Legyünk együtt tudatosabbak:

Címlapról ajánljuk

További cikkek