David Attenborough elmondta, szerinte milyen táplálkozással menthetnénk meg a Földet

Ha van valaki, akkor Sir David Attenborough az, akinek a szavára azért illik adni, ha a Föld élővilágának megmentéséről van szó...

Sokunk gyerekkorának legautentikusabb és legkedvesebb természetjárója, az állat- és növényvilág legnagyobb ismerője és tisztelője, Sir David Attenborough nyilatkozott arról, mit gondol a Föld helyzetéről, és arról, mivel lehetne megmenteni.

Life On Our Planet című új filmjében őszintén beszélt róla, miért fontos a bolygó, az élővilág és az ember számára is az erőforrások felelős felhasználása, a környezet megóvása, a műanyagszennyezés visszaszorítása, és az, hogy ezen a kritikus ponton most már tényleg felismerjük: cselekedni kell.

A jövőkép a dokumentumfilm szerint nagyon baljós

2030-ra az esőerdők helyét száraz szavannák vehetik át, a sarkkörökön alig marad jég, 2080-ra pedig már nagyon meleg lesz, egyre gyakoribbak lesznek az extrém időjárási események, a jelenleg sűrűn lakott területek egy része is lakhatatlanná válik majd.

A VEGETARIANIZMUS A MEGOLDÁS?

Komolyan aggódik a világ biológiai sokszínűségéért, és úgy véli, az ember okozta károk a vegetarianizmussal nagy mértékben csökkenthetők lennének.

Ő maga 2017 óta nem eszik húst, saját bevallása szerint nem is kívánta már egy ideje, vélhetően azért, mert nyomasztotta az állatok kihasználása és az ökológiai lábnyom, amit a húsevés jelent.

Mivel ez a hozzáállás egyre inkább képviselteti magát a világban, és egyre többen mondanak le a húsról, vagy térnek át teljesen vegán étrendre, a cégek pedig folyamatosan gyártják az újabb húspótló, illetve műhúsos növényi termékeket, Attenborough szerint van remény - az előrejelzések szerint a 2020-as évek végére ezeknek a termékeknek az ára az ötödére esik majd vissza, ez pedig a mezőgazdaság teljes átalakítását is maga után vonja majd, jó esetben pedig a biodiverzitás növekedését is – idézi a Qubit Attenborough-t.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...