Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagy változás jöhet a KFC-nél, ilyen még egy gyorsétteremben sem volt

A KFC az elmúlt években több furcsa, mégis előremutató kísérlettel rukkolt elő, az étterem legújabb ötlete viszont egészen vad, és mégis nagyon környezettudatos. 
A KFC gyorsétteremlánc az elmúlt években megannyi újdonsággal állt elő a világ több éttermében is. Valahol a csirke bőrét kezdték el lepirítva árulni, máshol svédasztalos éttermet nyitottak, és alig egy éve több amerikai étterem kezdte árulni a KFC Beyond Fried Chicken-t, amely 100%-ig vegán „húsból” készült. 
 
 
Az étterem azonban nem állt le az ötleteléssel, most egy minden eddiginél innovatívabb és extrémebb tervvel álltak elő, és elkezdték kikísérletezni a 3D-s módszerrel nyomtatott csirkefalatokat.
 
Hogy mit is jelent pontosan a 3D-s csirkefalat? 
 
Az étteremlánc felkért egy 3D bionyomtatási technológiát kutató laboratóriumot, hogy állítsanak elő olyan „csirkehúst”, amely növényi eredetű alapanyagokból készül. A moszkvai cég az előállításhoz állati eredetű sejteket és növényi eredetű alapanyagokat használ ahhoz, hogy végeredményében aztán egy ízre és állagra is hússzerű, mégis 100%-ban növényi alapú ételt hozzanak létre. A kísérletekhez a KFC saját fűszereit és panírját használják, így az ízélmény előreláthatóan teljesen olyan lesz majd, mint amit az étteremtől már megszokhattunk. 
 
 
A gyorsétteremlánc belátja, hogy az egészséges, tudatos táplálkozás egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében, a Földnek pedig szüksége van az alternatív húst előállító megoldásokra ahhoz, hogy ezzel is vissza lehessen szorítani a haszonállatok tömeges mészárlását. A KFC nyilatkozata szerint minden erejével azon lesz, hogy mind ízében, mind pedig megjelenésében ugyanolyanok legyenek a nyomtatással készített csirkefalatok, mint amit a vásárlók már megszokhattak éttermi látogatásaik során. 
 
A „jövő húsát” idén ősszel kezdik el tesztelni Moszkvában, ha pedig minden teszt jól sikerül, pár éven belül talán hazánkban is megjelenik majd a 3D technológiával nyomtatott csirkehús. Te kipróbálnád? 
 
Ez is érdekelhet: 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!