A KFC az elmúlt években több furcsa, mégis előremutató kísérlettel rukkolt elő, az étterem legújabb ötlete viszont egészen vad, és mégis nagyon környezettudatos.
A KFC gyorsétteremlánc az elmúlt években megannyi újdonsággal állt elő a világ több éttermében is. Valahol a csirke bőrét kezdték el lepirítva árulni, máshol svédasztalos éttermet nyitottak, és alig egy éve több amerikai étterem kezdte árulni a KFC Beyond Fried Chicken-t, amely 100%-ig vegán "húsból" készült.
Az étterem azonban nem állt le az ötleteléssel, most egy minden eddiginél innovatívabb és extrémebb tervvel álltak elő, és elkezdték kikísérletezni a 3D-s módszerrel nyomtatott csirkefalatokat.
Hogy mit is jelent pontosan a 3D-s csirkefalat?
Az étteremlánc felkért egy 3D bionyomtatási technológiát kutató laboratóriumot, hogy állítsanak elő olyan "csirkehúst", amely növényi eredetű alapanyagokból készül. A moszkvai cég az előállításhoz állati eredetű sejteket és növényi eredetű alapanyagokat használ ahhoz, hogy végeredményében aztán egy ízre és állagra is hússzerű, mégis 100%-ban növényi alapú ételt hozzanak létre. A kísérletekhez a KFC saját fűszereit és panírját használják, így az ízélmény előreláthatóan teljesen olyan lesz majd, mint amit az étteremtől már megszokhattunk.
A gyorsétteremlánc belátja, hogy az egészséges, tudatos táplálkozás egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében, a Földnek pedig szüksége van az alternatív húst előállító megoldásokra ahhoz, hogy ezzel is vissza lehessen szorítani a haszonállatok tömeges mészárlását. A KFC nyilatkozata szerint minden erejével azon lesz, hogy mind ízében, mind pedig megjelenésében ugyanolyanok legyenek a nyomtatással készített csirkefalatok, mint amit a vásárlók már megszokhattak éttermi látogatásaik során.
A "jövő húsát" idén ősszel kezdik el tesztelni Moszkvában, ha pedig minden teszt jól sikerül, pár éven belül talán hazánkban is megjelenik majd a 3D technológiával nyomtatott csirkehús. Te kipróbálnád?
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...