Csinálj isteni sütit befőttesüvegben!

A mikrós sütik is egyszerűek és ötletesek, de ez szívünkhöz közelebbi - mutatós, ízléses, kreatív, gyümölcsös, és igazi sütőben sült! Na meg egy befőttesüvegben.

Végy 4 közepes befőttesüveget (a videón levők eltérnek a hagyományos magyaros dunsztosüvegtől, mi is ezeket ajánljuk, nálunk is kaphatóak), tegyél mindegyikbe némi szezonális gyümölcsöt, majd készítsd el a tésztaalapot.

Hozzávalók (a képen látható edény (cup) mérete a viszonyítási alap):

fél cup finomliszt

fél cup cukor

fél teáskanál só

Keverd össze, öntsd rá a gyümölcsökre, a tetejükre tegyél egy nagyobb darab vajat, rakd a 4 üveget egy tepsibe (a hölgy szárazbabot is szór közéjük, hogy ne mozduljanak el az üvegek), majd tedd a tepsit a sütőbe 1 órára közepes hőfokra.

Megfejelheted 1-2 kanál tejszínhabbal, és a tetőt rátekerve viheted vendégségbe, vagy beteheted a hűtőbe pár napra, hogy később kikanalazd - annyira jól néz ki!

Ezt is nézd meg!

Tömör bögrés gyönyör a mikróból

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.