Csinálj isteni sütit befőttesüvegben!

A mikrós sütik is egyszerűek és ötletesek, de ez szívünkhöz közelebbi - mutatós, ízléses, kreatív, gyümölcsös, és igazi sütőben sült! Na meg egy befőttesüvegben.

Végy 4 közepes befőttesüveget (a videón levők eltérnek a hagyományos magyaros dunsztosüvegtől, mi is ezeket ajánljuk, nálunk is kaphatóak), tegyél mindegyikbe némi szezonális gyümölcsöt, majd készítsd el a tésztaalapot.

Hozzávalók (a képen látható edény (cup) mérete a viszonyítási alap):

fél cup finomliszt

fél cup cukor

fél teáskanál só

Keverd össze, öntsd rá a gyümölcsökre, a tetejükre tegyél egy nagyobb darab vajat, rakd a 4 üveget egy tepsibe (a hölgy szárazbabot is szór közéjük, hogy ne mozduljanak el az üvegek), majd tedd a tepsit a sütőbe 1 órára közepes hőfokra.

Megfejelheted 1-2 kanál tejszínhabbal, és a tetőt rátekerve viheted vendégségbe, vagy beteheted a hűtőbe pár napra, hogy később kikanalazd - annyira jól néz ki!

Ezt is nézd meg!

Tömör bögrés gyönyör a mikróból

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek