Conchiglioni al forno, a legfinomabb töltött kagylótészta

A töltött kagylótészta Dél-Olaszország „tengeri" gyümölcse, ami sülve-főve és jól megtöltve díszes társasága lehet a családi ebédnek.

Dél-Olaszország durumlisztből készült száraztésztafajtái közé tartozik az óriás kagylótészta, azaz a conchiglioni, ami az olasz „conchiglia” szóból származik, és tengeri kagylót jelent. Használjunk mindenképp jó minőségű durumbúzából készült tésztát, ami az elkészítés során nem veszíti el a formáját. Több méretben is megtalálható, de a nagy méretű alkalmas igazán a töltött tésztakülönlegességekhez. Ehhez a recepthez előfőzni szükséges a tésztát, hogy később meg tudjuk tölteni őket.

A receptért kattints IDE!

A töltelékhez a méltán híres bolognai ragut vettük alapul, amiben hagymát, fokhagymát, zellerszárat, darált marhahúst, vörösbort, passzírozott paradicsomot és kakukkfüvet főztünk össze egy igazán ízletes és tartalmas mártássá.

A még komplexebb ízvilághoz pirítsunk bele az elején pancettát, guancialét és/vagy olasz kolbászféléket.

A receptért kattints IDE!

A ragut érdemes szépen lassan, hosszasan főzni, hogy az ízek kellően összeérhessenek, mivel a sütőben csupán 15-20 percet tölt majd a töltött conchiglioni. Miután elkészült, és kihűlt a ragu, érdemes pl. ricottával fellazítani, hogy egy kicsit lágyabb ízt kapjunk. Ahhoz, hogy teljes legyen a kép, egy közepesen lágy besamellel sütöttük egybe a kagylótésztát, ami tökéletesen illik a viszonylag tömény, ízekben gazdag raguhoz. A besamelhez vajon futtassuk meg a lisztet, tejjel csomómentesre húzzuk fel, végül szerecsendióval és parmezánnal ízesítsük.

A receptért kattints IDE!

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, addig meg tudjuk tölteni a tésztákat a raguval. A tepsit kenjük ki besamellel, amibe helyezzük bele a már megtöltött conciglionikat. Dekoráljuk a tetejét foltokban besamellel, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt parmezánnal.

A tésztasütéshez a képen látható Gorenje új multifunkciós sütőjét használtuk - a receptért kattints IDE!

Süssük légkeverésen, amíg szépen, aranybarnára megpirul a teteje. Az elkészült conchiglionit hagyjuk pár percet hűlni, mielőtt tálalnánk. Jó étvágyat hozzá!

A receptért kattints IDE!

A conchiglionit a Gorenje új sütőjében készítettük el, keress további Gorenje termékeket itt!

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...