Nem fogod hiányolni a húst a chilis babból, ha úgy főződ, mint séfünk, Pikács Árpi

Pikács Árpi újból ellátogatott hozzánk a Nosalty stúdiókonyhájába, és mivel időközben beköszöntött az ősz, magával hozott egy ellenállhatatlan sütőtökös chilis babot is, amelynek receptjét természetesen nem rejtjük véka alá.

A chilis bab sokak számára kizárólagosan húsos étel, amit nehéz lenne elképzelni bármilyen mentes vagy vegetáriánus verzióban. Persze itt is, mint oly sok más étel esetében, az igazság a következő: akik nem ismerik el a húsmentes chilit, valószínűleg még nem ettek egy olyan ütős verziót, ami tényleg értékelhető lett volna. Legalábbis eddig! Pikács Árpi séf szerencsére őszi nosaltys látogatása során gondoskodott arról, hogy megalkosson egy olyan chili sin carnét, vagyis húsmentes chilis babot, ami még a legnagyobb húsimádókat is meggyőzi majd. Nézzük, mit főzött ki Árpi!

A sütőtökös chili sin carne receptjéért kattints a képre!

Olvasd el Árpi séftippjeit a tökéletes sütőtökös chilis babhoz:

  • A chili alapfűszereit használjuk fel a sütőtök sütéséhez is, így duplán beledolgozhatjuk a fogásba az ízeket.
  • Főzzük kellő ideig a fűszeres-paradicsomos alapot, hogy elpárologjon belőle a víz nagy része, és kellemesen sűrűvé váljon.

Mivel húsmentesen készül, a chilibe tegyünk több babot a fehérjetartalom növelése érdekében. Ezen kívül a sütőtök jelenléte is fontos: extra rostot ad a fogáshoz.

  • Némi étcsokoládé vagy cukrozatlan kakaópor elmélyíti a szósz aromáját.
  • A sütőtökös chilihez kiválóan illik a friss koriander, a lime és a tejföl. Ezeket ne hagyjuk le róla tálaláskor!

Nézd meg videón is, hogyan készíti Árpi a chilit:

PLUSZ TIPP: a chilis babhoz és házi nachoshoz készítsünk savanyított jalapeno paprikát. Ez jóval ízesebb lesz, mint a boltban vehető savanyúság, és kellemesen kiegészíti majd csípős-pikáns ízével az ételünket!

Ugye nem is olyan bonyolult?

Ha te is belefognál, a sütőtökös chili sin carne receptjét itt találod!

Kövesd figyelemmel Árpi munkásságát, mert még többször visszatér majd a Nosalty stúdiójába, további fantasztikus receptekkel és furfangos trükkökkel a tarsolyában. Csípd el új videóját a YouTube-on, egyéb izgalmas és hasznos gasztrotartalmakért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen valamint a TikTokon!


Árpi korábbi receptjeiért és profi tippjeiért kattints ide:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Pulykamell húsos töltelékkel

A töltött húst tálalhatjuk melegen ízlés szerint körettel... pl. krumplipürével és párolt káposztával, vagy éppen hidegen egy finom salátával. A pulykamell sütés közben nem szárad ...

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...