Komoly következményei lehetnek, ha belevágsz ebbe az ételkihívásba

Újra elkezdett terjedni a chili-challenge az interneten, aminek akár komoly veszélye is lehet, szóval semmiképp se veselkedjünk neki.

Egyre több veszélyes kihívás terjed a neten, amiket mostanság már nemcsak a tinik próbálnak ki szívesen, de a felnőttek is. A legutóbb még mindenki azon a TikTok-kihíváson pörgött, aminél a forró olajat vízzel kombinálják, mostanra egy régi kihívás kezd el újjáéledni az internetes körökben: a chili-challenge.

Mi ez a kihívás?

Nyilván nem nehéz kitalálni, hogy ennél a kihívásnál az a lényeg, hogy minél erősebb ételeket fogyasszunk. Persze vannak olyan videósok, akik ennél sokkal merészebb dolgokat is bevállalnak, ilyen Steve-O, a legendás stand-upos is, aki nemcsak megkóstolja, de meg is issza a csiliszószt, sőt még a szemébe is beleönti azt. Nyilván ez az, amit senkinek nem ajánlunk! De egyébként is érdemes meggondolni azt, hogy kipróbáljuk-e a chili-challenget.

Bár a szakértők szerint nagyon ritka, hogy komoly baj történik, de azért előfordult már olyan eset, hogy kilyukadt valakinek a gyomra, illetve kiégett a nyelőcsöve egy csilievő versenyen. Tényleg érdemes vigyázni az ilyen típusú kihívásokkal, hiszen ha nem vagyunk hozzászokva az erőshöz, akkor nagyon kellemetlen tüneteket tapasztalhatunk. Amire biztosan fel kell készülnünk: izzadás, könnyek, szenvedés.

Komoly következményei lehetnek, ha belevágunk ebbe az ételkihívásba

Ezek azonban csak rövidtávúak. Hosszútávon, ha sok csípőset fogyasztunk, akkor előfordulhat demencia, súlyosbíthatja a bőrtüneteket, aknét, ekcémát, krónikus torokirritáció is kialakulhat, amely állandó torokköszörüléssel, krákogással járhat, és évek alatt még a hangunk is megváltozhat emiatt.

Érdemes tehát alaposan meggondolni, milyen erősségű chilit fogyasztunk, még akkor is, ha csak megkóstolnánk egy-egy csípősebb fajtáját.


További érdekességek az erősről:

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek