3 ok, hogy ne dobd ki a cékla levelét

Sokan kidobják ennek a zöldségnek a leveleit, pedig nem érdemes, hiszen tele van értékes tápanyagokkal, továbbá az íze is igen kellemes.

Az nem kérdés senki számára, hogy a cékla elképesztően egészséges, azt azonban már kevesen tudják, hogy a levele is igazi vitaminbomba. Ezért sem érdemes a kukába dobni a cékla levelét, inkább tedd a fazékba, és készíts belőle valami finomságot.

Nézzük, miért is jó döntés, ha főzöl a céklalevélből valamit!

3 ok, hogy ne dobd ki a cékla levelét

Rengeteg A-vitamin

Egy marék céklalevél 38 gramm A-vitamint tartalmaz, ami a napi szükséglet közel felét biztosítja. Az A-vitamin egy nagyon fontos antioxidáns, mely zsírban oldódik, fontos a látáshoz, és ragyogóvá, egészségessé teszi a bőrt.

C-vitamint is tartalmaz

Mikor tombol az influenzaszezon, elengedhetetlen, hogy elegendő C-vitamint juttass a szervezetedbe. Szerencsére a céklalevében is van belőle!

Polifenolokban gazdag

A polifenolok a cékla zöldjében és a céklában egyaránt megtalálhatók. A leggyakrabban előforduló antioxidánsok segíthetnek csökkenteni és megelőzni a gyulladást.

Mit készíthetsz belőle?

A cékla levelét akár nyersen is fogyaszthatod, hiszen kiváló salátákba, illetve turmixokba. Ha te azonban inkább megfőznéd, tedd valamilyen körethez, de akár lekvárt is készíthetsz belőle, ugyanúgy, mint a hagymából. Ha olyan levest készítesz, amibe zöldség, például kelkáposzta kerül, a cékla levelét is beleteheted dúsításként.

Forrásunk volt.


Még több szuper alapanyag:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...