Turmixban készül a brazilok répatortája, ráadásul vaskos csokiszósz borítja

A répatorta önmagában nem egy húdebonyolult sütemény, csak reszelni és keverni kell hozzá, majd krémsajttal bevonni – persze még ezen az eljáráson is lehet tovább egyszerűsíteni, erről tanúskodik a brazil répatorta receptje.

Már első pillantásra is láthatjuk, hogy a brazil répatorta nem egy átlagos répás sütemény: erről leginkább a sűrű csokiszószos borítás árulkodik, ami a megszokott krémsajt helyét foglalja el. A brigadeiro névre hallgató, sűrített tejből és kakaóporból főzött máz egy olyan puha és szaftos piskótát rejt, ami izgalmas és formabontó módszerrel készül. Ugyanis a brazil répatorta masszája nem reszelt zöldséggel készül, hanem egy turmixban egyesíti a nedves alapanyagokat – ennek következménye egy harsányan narancssárga, puha és szaftos torta. Próbáld ki idén húsvétkor, kerüljön valami újdonság is az asztalra!

Nézd meg képeken is a répatorta elkészítésének lépéseit, kattints a galériára a receptért!

A sűrű csokiszószt tényleg kár lenne kihagyni, ez teszi teljessé a brazil répatortát. Ne riadjunk vissza tőle, elkészíteni is gyerekjáték – valamint több napig puhán tartja magát a piskótát is, esélye sincs alatta kiszáradni.

Nézd meg videón is a brazil répatorta elkészítését, hogy biztos jól sikerüljön:

Itt a brazil répatorta teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk