Borbás Marcsi: Idén a sertés a grillszezon sztárja - a magyar sertéshús az egyik legértékesebb alapanyagunk!

A Gasztroangyal c. műsor háziasszonya, Borbás Marcsi a fogyasztásösztönző országos sertéskampány mellé állt - vegyük észre, hogy ez az egyik legértékesebb hazai alapanyagunk!

Az ismert televíziós személyiség, a Gasztroangyal c. műsor háziasszonya, Borbás Marcsi az Agrármarketing Centrum és a Földművelésügyi Minisztérium által indított fogyasztásösztönző televíziós és rádiós sertéskampány mellé állt. A napjainkban leginkább tévés szakácsként ismert egykori műsorvezető elmondta: a sertés méltatlanul mellőzött húsféleség, amelyet főzőműsorában és a saját konyhájában is előszeretettel használ. Borbás Marcsi szerint ebben nagy szerepe lehet hentes és mészáros nagyapjának, valamint falun töltött gyerekkorának, ahol a sertéshús gyakori és fontos táplálék volt.

A Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum nyári kampányának fókuszában ezúttal a grillezés áll, amely a legtöbb családban közkedvelt nyári program. A grillhúsok királya pedig egyértelműen a sertés, amelyet számtalan változatos formában lehet elkészíteni. A televíziós és rádiós promóció célja az is, hogy a vásárlók lehetőleg kiváló minőségű sertéshúst válasszanak, figyeljenek oda a sertés származási helyére, valamint vegyék figyelembe az egyes minőségi tanúsítványokat.

Receptajánlónk:

A sertéshús emellett kifejezetten egészséges táplálék, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nagyon értékes fehérjeforrás, és ásványianyag-tartalma – pl. cink, szelén, - is kiemelkedő. Jó tudni, hogy B1- vitamintartalma ötször magasabb, mint más húsféléké, ezen kívül kiváló B2-, B6- és B12- vitaminforrás. A legtöbb vöröshúsféléhez hasonlóan gondoskodik a szervezet vaskészletének utánpótlásáról is.

A Borbás Marcsival készült videót itt lehet megtekinteni - érdemes!

Ezeket olvastad már?

7 kihagyhatatlan fasírtrecept

Imádjuk a klasszikus fasírtot, ám rengeteg változatban el lehet készíteni. Mindig van új a nap alatt, szolgáljon bizonyítékul eme 7 isteni recept. Próbáld ki őket még ma!

Nosalty

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek