Borbás Marcsi: Idén a sertés a grillszezon sztárja - a magyar sertéshús az egyik legértékesebb alapanyagunk!

A Gasztroangyal c. műsor háziasszonya, Borbás Marcsi a fogyasztásösztönző országos sertéskampány mellé állt - vegyük észre, hogy ez az egyik legértékesebb hazai alapanyagunk!

Az ismert televíziós személyiség, a Gasztroangyal c. műsor háziasszonya, Borbás Marcsi az Agrármarketing Centrum és a Földművelésügyi Minisztérium által indított fogyasztásösztönző televíziós és rádiós sertéskampány mellé állt. A napjainkban leginkább tévés szakácsként ismert egykori műsorvezető elmondta: a sertés méltatlanul mellőzött húsféleség, amelyet főzőműsorában és a saját konyhájában is előszeretettel használ. Borbás Marcsi szerint ebben nagy szerepe lehet hentes és mészáros nagyapjának, valamint falun töltött gyerekkorának, ahol a sertéshús gyakori és fontos táplálék volt.

A Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum nyári kampányának fókuszában ezúttal a grillezés áll, amely a legtöbb családban közkedvelt nyári program. A grillhúsok királya pedig egyértelműen a sertés, amelyet számtalan változatos formában lehet elkészíteni. A televíziós és rádiós promóció célja az is, hogy a vásárlók lehetőleg kiváló minőségű sertéshúst válasszanak, figyeljenek oda a sertés származási helyére, valamint vegyék figyelembe az egyes minőségi tanúsítványokat.

Receptajánlónk:

Egybesült karaj Gravy mártással

A karaj nem egy szaftos hús, de jól elkészítve nem szárad ki, omlós marad, a mártás pedig egy magasabb dimenzióba emeli, tökéletes kiegészítője. Korábban nem szívesen készítettem ...

Fügelekvárral sült sertéscomb

Egy ideje a kamrapolcomon állt egy adag füge chutney, amit így füge szezonban elővettem, és ezzel dobtam fel a sült hús, na meg került hozzá az idei gyümölcsből is. Szerintem isteni ...

A sertéshús emellett kifejezetten egészséges táplálék, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nagyon értékes fehérjeforrás, és ásványianyag-tartalma – pl. cink, szelén, - is kiemelkedő. Jó tudni, hogy B1- vitamintartalma ötször magasabb, mint más húsféléké, ezen kívül kiváló B2-, B6- és B12- vitaminforrás. A legtöbb vöröshúsféléhez hasonlóan gondoskodik a szervezet vaskészletének utánpótlásáról is.

A Borbás Marcsival készült videót itt lehet megtekinteni - érdemes!

Ezeket olvastad már?

7 kihagyhatatlan fasírtrecept

Imádjuk a klasszikus fasírtot, ám rengeteg változatban el lehet készíteni. Mindig van új a nap alatt, szolgáljon bizonyítékul eme 7 isteni recept. Próbáld ki őket még ma!

Nosalty

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...