A Bocuse d’Or zsűrije értékelte a Nespresso receptverseny alkotásait

A receptverseny véget ért, nézd meg, kik kapják a 2 főre szóló VIP-belépőt a Bocuse d’Or 2016. magyarországi döntőjére, és ki lett egy Nespresso Pixie Clips kávégép nyertese.

A budapesti Bocuse d’Or versenyhez kapcsolódóan a Nespresso a NoSaltyval közösen receptversenyt indított, ahol mindenkinek megadatott a lehetőség, hogy a magyar Bocuse d’Or zsűrije elé álljon. A novemberben indított verseny során kávé felhasználásával készült recepteket kellett a versenyzőknek beküldeniük december 6-ig.

Az olvasók szavazatai alapján a 10 legnépszerűbb recept közül a Bocuse d’Or zsűrije választotta ki a legjobb alkotást. A december 13-i Bocuse d’Or selejtezőn hirdették ki azt, hogy ki nyerte a 2 főre szóló VIP-belépőt a Bocuse d’Or magyarországi döntőjére 2016. február 18-ára, továbbá hogy ki lehet egy Nespresso Pixie Clips kávégép nyertese.

A Nespresso receptverseny legszebb alkotása egy kávés moussetorta lett, melyet Sipos Alexandra, a Sütik birodalma bloggere készített. Alexandra receptje volt a legjobb a szavazók és a Bocuse d’Or zsűrije szerint is. Második Molnár Csenge, harmadik Bodnár Noémi, negyedik pedig Medina Paloma alkotása lett.

Segal Viktor, a zsűri egyik tagja, aki korábban már több receptet is készített Nespresso Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával, azzal indokolta a döntést, hogy Alexandra kávés moussetortája mind textúrájában, mind látványában kiemelkedett a többi beküldött recept közül, majd hozzátette, hogy nagyon örül, hogy ilyen sok recept érkezett a versenyre. „Nagyra értékelem a versenyzők lelkesedését, hiszen a receptek megírása kifejezetten problémás dolog. A beküldött receptleírásokon látszik, hogy sok munka van mögöttük. Azt tanácsolom a konyhai alkotásokban kedvüket lelő gasztrorajongóknak, hogy még izgalmasabbá tehetik receptjeiket, ha a kávéra mint fűszerre gondolnak, és bátran használják akár húsok mellé, akár zöldségekkel, vagy levesekbe is” – mondta el Segal Viktor séf.

Címlapról ajánljuk

További cikkek