Blondie, avagy szőke brownie, nem csak szőkéknek

Blondie, a szőke süticiklon! Egy erősen sodró sütiélmény, ha Valentin-napon el szeretnéd csavarni a kiszemelt hölgy vagy úr fejét.

Blondie, a brownie világos sütitársa, ebbe is sok-sok csoki kerül, csak fehéret használj hozzá, hogy megtarthassa külső jegyeit! Ízben kevésbé mély, de állagban hasonlatos. Mutatom, mit tegyél még a tésztájába, a szerelmed örömére:

Blondie sütés előtt - recept itt!

Tészta

A blondie tésztáját, akár a brownie-jét és a muffinét, nem kell agyon dolgozni, a cukrot érdemes a vajjal és a tojással kihabosítani, de a többit egy spatulával elég hozzákeverni. A tálba rendezett tésztára tehetünk még pár szem málnát, darabolt mandulát és csokicseppet, így menjen a sütőbe.

Ha ezek is lesüllyednének a sütés után, vagy csak úgy, tegyünk még további pirított mandulapelyhet, friss málnát és csokicseppet a tetejére, ez utóbbi csodásan rá fog olvadni.

Tálalás

Fentieken kívül még meglocsolhatjuk karamellel, mézzel, sziruppal, akár gyümölcsössel, málnással, és kínálhatunk mellé, az alapanyagok alapján vanília- vagy mandulafagylaltot. Egy szelet, akármennyire kiadós, nem lesz elég. Olyan addiktív a cucc, hogy legalább egy sor sütit, ami kábé három szelet, be lehet termelni belőle.

Plusz finomságok

A blondie egyik ismérve, hogy nem habos-babos, hanem jó sűrű, szaftos, ne süssük túl, a tésztája a sütőből kivéve legyen inkább krémes, mint buborékos, szivacsos állagú. Ha már ilyen ragacsos az egész, akkor úgysem ússzuk meg maszatolást, sütés után is dobjunk rá málnát, csokizzuk bőven!

Gyors és finom blondie! – receptért kattints a képre

Akár a züllött nyugati kapitalisták tolták be a Valentin-napot a köztudatba, akár nem, ez most mindegy, mert egy jó dolgot azért mégis hozott magával ez az esemény: még a kevésbé figyelmesek is, legalább egy nap a 365-ből, biztosan odafigyelnek a partnerünkre. Egy csokor virág és egy házi süti viszont máskor is jól jöhet a kapcsolatotokba, és a blondie elkészítéséhez tényleg nem kell szakácsvizsgával rendelkeznetek, még csak sok időt sem vesz igénybe, úgyhogy sütésre fel!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek