Akár betegséget is jelezhet, ha reggel nem vagy éhes

Egy szakértő szerint egyáltalán nem jó, ha nem érzed magad reggel éhesnek. Azonban nem kell rögtön pánikba esned.

A reggeli ébredés után nem mindenki érzi magát éhesnek, ami egy táplálkozási szakértő, Marisa Hope szerint egyáltalán nem jó jel és, szervezeted üzenni akar ezzel valamit.

Akár betegséget is jelezhet, ha reggel nem vagy éhes

Az influenszerként is tevékenykedő Marisa azt állítja, a reggeli éhségérzet hiánya gyakran a megemelkedett kortizolszintnek, a vércukorszint ingadozásának és a lomha májnak a jele.

Elmondása szerint a májad csak addig tudja a glükózt elraktározni, amíg nem kell más forrásokat megcsapolnia üzemanyagként. Ha nem eszel reggelente, akkor lelassul az anyagcseréd, és hormonális egyensúlyhiány is felléphet.

A szakértő éppen ezért az tanácsolja, hogyha ezt tapasztalod, hagyj fel az éhségdiétával, és iktasd be a reggelit a mindennapi rutinodba!

Kristi Ruth dietetikus más véleményen van: szerinte nem feltétlenül jelent bajt, ha reggel nem érzed magad éhesnek, hiszen akár az esti vacsora is lehet az oka. Tehát ha késő este hatalmas adagot ettél, az csökkentheti az éhségérzetedet másnap reggel.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...