A bébirépa egy olyan átverés, amire nem lehet haragudni

Ha vettünk már valaha bébirépát, biztosan felmerült bennünk a kérdés, hogy mitől is lesznek ilyen kicsik és simák ezek a zöldségek. A válasz meglepő lehet, lássuk mi a titok!

A magyar boltok polcain is gyakori termék a bébirépa. Konzervben vagy frissen vehetjük ezeket az apró, narancssárga rudakat. A legtöbben azért választjuk, mert kis mérete miatt alkalmas lehet salátákban vagy egészséges nassolnivalónak. Azonban ha eddig azt gondoltuk, hogy valami különlegeset teszünk a kosarunkba, ha bébirépát veszünk, sajnos csalódni fogunk.

A bébirépa egy olyan átverés, amire nem lehet haragudni

Mi is valójában?

Most kapaszkodjon meg mindenki, a bébirépa tulajdonképpen nem más, mint apróra vágott és meghámozott sárgarépa. Az élelmiszeripar egyik trükkös találmánya ez, ami a 80-as évek Amerikájában született.

Története

Mivel az élelmiszerboltok nagyon válogatósak voltak, csak a legszebb sárgarépákat vették meg a termelőktől. A csúnya, göcsörtös darabokból takarmány vagy répalé készült.

Az új ötlet ekkor született: egy farmer a kiselejtezett répáit néhány gép segítségével simára pucolta és apró darabokra vágta. Így kapta jól ismert alakját, ami megtévesztően tényleg mini répákra emlékeztet.

Manapság már létezik olyan répafajta is, amit külön erre a célra termesztenek. Közel nőnek egymáshoz a földben, ezért hosszúak és vékonyak lesznek, bébirépának pont alkalmasak.

Miért hasznos

Persze haragudhatnánk az élelmiszeriparra, hogy lépten-nyomon át akar verni bennünket. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a bébirépa elsősorban azért készül, hogy minél több, emberi fogyasztásra alkalmas része legyen a zöldségnek, kevesebb vesszen kárba belőle.

Így talán megbocsájthatunk az iparnak ezért a maradékmentő trükkért, és most már tudatosan használhatjuk kedvenc ételeinkben a bébirépát.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Minden konyhai témáról lerántjuk a leplet:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...