Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

Talán butaságnak tűnik, hiszen kidobjuk a banán héját, de jobb, ha előtte egy mosást azért beiktatunk.

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy almába, egy eperbe vagy egy szőlőbe beleharapnánk anélkül, hogy megmosnánk, igaz? Azonban azoknál a gyümölcsöknél, mint például a banán, melyeket meghámozunk, már nem tesszük meg ugyanezt, pedig az élelmiszerbiztonsági szakértők szerint bizony a banánt is meg kell mosni.

Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

A héjas termékeket tiszta folyóvízzel kell megmosni, még akkor is, ha azt tervezzük, hogy kidobjuk őket. Ez a biztonságos élelmiszer-kezelés legjobb gyakorlata, hogy minimalizáljuk a héjon lévő szennyeződések vagy mikrobák átjutását a belsejében lévő gyümölcsre, amelyet el akarunk fogyasztani

– mondta Tamika Sims, az International Food Information Council (Nemzetközi Élelmiszerinformációs Tanács) élelmiszer-technológiai kommunikációs vezető igazgatója a HuffPostnak.

Bár a banánnak vastag a héja, így nehezebben jutnak be a különböző szennyeződések a húsába, amikor azonban átvágunk a külsejét, a kés a héjon lévő bármit az ehető húsra nyomhatja, ami keresztfertőzést okozhat.

Ha megmossuk csökkenthetjük ennek a kockázatát. Persze ez nem azt jelenti, hogy sterilizáljuk, de lényegesebben kevesebb esélyt adunk, hogy baktérium kerüljön az ételünkbe.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek