Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

Talán butaságnak tűnik, hiszen kidobjuk a banán héját, de jobb, ha előtte egy mosást azért beiktatunk.

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy almába, egy eperbe vagy egy szőlőbe beleharapnánk anélkül, hogy megmosnánk, igaz? Azonban azoknál a gyümölcsöknél, mint például a banán, melyeket meghámozunk, már nem tesszük meg ugyanezt, pedig az élelmiszerbiztonsági szakértők szerint bizony a banánt is meg kell mosni.

Ezért kéne megmosnunk a banánt evés előtt

A héjas termékeket tiszta folyóvízzel kell megmosni, még akkor is, ha azt tervezzük, hogy kidobjuk őket. Ez a biztonságos élelmiszer-kezelés legjobb gyakorlata, hogy minimalizáljuk a héjon lévő szennyeződések vagy mikrobák átjutását a belsejében lévő gyümölcsre, amelyet el akarunk fogyasztani

– mondta Tamika Sims, az International Food Information Council (Nemzetközi Élelmiszerinformációs Tanács) élelmiszer-technológiai kommunikációs vezető igazgatója a HuffPostnak.

Bár a banánnak vastag a héja, így nehezebben jutnak be a különböző szennyeződések a húsába, amikor azonban átvágunk a külsejét, a kés a héjon lévő bármit az ehető húsra nyomhatja, ami keresztfertőzést okozhat.

Ha megmossuk csökkenthetjük ennek a kockázatát. Persze ez nem azt jelenti, hogy sterilizáljuk, de lényegesebben kevesebb esélyt adunk, hogy baktérium kerüljön az ételünkbe.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?