Babás emlékeim

Olyan gyorsan elszáll a pocakos időszak! Néha jó könnyes szemmel visszagondolni a várandósságra. Most el is mesélem nektek az én kismama- és kisbabás emlékeimet!

Hatalmas izgalommal fogadjuk a hírt, ha kiderül, egy kis élet fejlődik pocakunkban. Aztán, ahogy növekszik, egyre több mindenen megyünk át, mind lelkileg, mind testileg. Így készülünk fel a baba fogadására.

Bőr-para

Egy drogériában történt először, hogy észrevették a gömbölyödő pocakomat. A pénztárosnő megkérdezte tőlem: gyermeket vár? Hihetetlen nagy öröm volt számomra, hogy végre felismerhető a különbség a formám és egy jóllakott, sőt lassanként hízófélben lévő nő formái között. Rögtön egy másik gondom akadt, nem szerettem volna, hogy bőrömön hiba essék.

Legnagyobb szerencsémre egyik jó barátném pont belevetette magát a mindenféle természetes gyógymódok tanulmányozásába, és egy általa felfedezett csodaszer receptjét elkészítette nekem. Így már naponta 7-8-féle kenőccsel kentem magam minden fürdés után. Amire a procedúra végére értem, nagyon elfáradtam, főleg az utolsó időkben. Egy biztos, a csoda-pocakkenőcs valóban csodát tett. Mindenféle „sebesülések” nélkül megúsztam a várandós időszakot.

  • 30 ml kakaóvaj
  • 15 ml lenmagolaj
  • 7,5 ml csipkebogyóolaj
  • 7,5 ml búzacsíraolaj
  • 15 csepp levendulaolaj
  • 10 csepp narancsvirágolaj
  • 6 csepp vetiverolaj

Gréti tippje

A patikában vásárolt kakaóvajat felolvasztjuk. Belekeverjük a len-, csipke- és búzacsíraolajakat, majd egy tégelybe töltjük a keveréket. Amikor kihűlt és kicsit megszilárdult, belecsepegtetjük és hozzákeverjük az illóolajokat. Használat előtt bőrpróbát kell végezni!

Elkészítés:

Hozzávalók:

Készíts te is csodálatos pocakkenőcsöt a terhességi csíkok megelőzésére!

Kívánós kismamák

Minden gyerkőcömmel mást kívántam, de a legkomolyabb „vonzalmak” a tonhalhoz fűztek. Amikor első gyermekemet vártam, nem múlt el úgy nap, hogy ne ettem volna meg egy tonhalkonzervet. Ahogy hazaértem, feltéptem a konyhaszekrény ajtaját és villával, egészben befaltam a dobozka tartalmát. Nem volt időm arra, hogy megvárjam, mire elkészül egy tonhalsaláta vagy egy tonhalas tészta, netalán egy tonhalkrém. Rögtön segítség kellett! Ha pedig szomjas voltam, akkor nem vizet ittam, hanem áfonyalevet kívántam folyamatosan.

Tojásos tonhalkrém

Még több tonhalas receptet itt találsz

{ GALÉRIA = title:Tonhalb%C3%B3l%20a%20legjobbat!, 1,2,3,4,5,6 }

Most már tudom, hogy valószínűleg valamilyen tápanyagot nélkülözött a szervezetem. Sőt, ha belegondolok, világéletemben vashiányos voltam, és kiskoromban étvágyjavítóként mindenféle B-vitamint kellett szednem. Lehet, hogy az alapvetések nem múlnak el, de egy biztos, manapság a csülkös pacalon kívül szinte bármit megeszem.

Könnyű tonhalas receptek

Jövő héten a nemrégiben Berlinben tett utazásunk során tapasztalt gasztronómiai sokszínűségről írok. Addig is, ha gyermeket várunk, próbáljuk ki a csodakenőcsöt, és fogyasszunk olyan ételeket, amelyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van.

Gréti

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?