Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anyatejből készített palacsintát a híres magyar műsorvezető - Itt az új gasztroőrület?

Mádai Vivien anyatej felhasználásával készített palacsintát, majd szívélyesen kínálgatta a megrökönyödött Voksán Virágnak.

A televíziózás történetében nem új keletű, hogy a reggeli műsorokban a házigazdák és vendégeik főzőcskéznek. Nincs ez másképp a TV2 reggeli showjában sem. 

A tegnap reggeli Mokkában, a Viva Tv egykori műsorvezetője Mádai Vivien anyatejes palacsintával bűvölte el kollégáit. 

Itt megnézhetitek, hogyan zajlott az anyatejes gasztrokaland a reggeli Mokkában: 

A műsorban közreműködött Erdei Lilla dietetikus is, aki elmondta, hogy egyéves kor felett nincsen kimutatott jótékony hatása az anyatejnek. Ebből következtethetünk arra is, hogy nincsen sok értelme az egész főzőcskének. Voksán Virág – aki szintén vendég volt aznap reggel – abszurdnak tartotta a gondolatot, hogy más anyatejével készült fogást egyen, Pachmann Péter műsorvezető pedig így reagált az izgalmas receptre:

,,Nekem kicsit bizarr, és nem fogom megkóstolni, nem tudom ki fogja megkóstolni, én nem kérek, van itt büfé."

Vokság Virág DJ hasonlóan vélekedett mint Pachmann, de még hozzátette, hogy ha a sajátja lenne és tudná, hogy jó hatással van mondjuk a hajára, akkor fogyasztaná az anyatejet, de így semmiképen. Bár Mádai kicsit aggódott, hogy túl sűrű a tészta, amit kikevert az izgalmas hozzávalóval, de végül minden baj nélkül elkészültek a palacsinták. 

EZ IS ÉRDEKES! – Erre figyelj oda, ha jól szeretnéd táplálni a kisbabádat!

 

Az anyatejjel való táplálás teljesen természetes dolog, ahogy az is, hogy a kismamák, hozzátápláláskor anyatejet kevernek egy-egy ételbe, így az a kicsik számára könnyebben feldolgozható. A neten is számos olyan oldalt találni, ami az anyatejet, mint hozzávalót említi. Találtunk szappanreceptetkoktélreceptet, de a személyes kedvencünk az anyatejből készült jégkrém volt. A bizarr fagyit a the Lickators nevű angol cég találta ki 2015-ben, Katalin és Vilmos herceg második gyermeke születésének a tiszteletére. A jégkrém neve Baby Gaga, és adományozók anyatejéből készült, egyébként madagaszkári vanília ízesítésű. 

A Nosalty receptkönyvében fellelhető anyatejes receptet itt találjátok. 

A magyar média sem először tesz említést az anyatejes palacsintáról. A Mokka műsora előtt pár nappal jelent meg a WMN magazin új sorozata Nyomjad, anyukám! címmel, amelyben a szülői létről mesél Sena, az Irie Maffia énekesnője. Az első epizódban a szoptatás és az anyatej témakörét járja körbe az énekesnő, majd Fiala Borcsa újságíróval együtt anyatejes palacsintát is készítenek. 

,,Vannak emberek, többnyire testépítők, akik úgy gondolják, hogy az anyatejet nemcsak kisbabáknak kell fogyasztani, hanem felnőtteknek is, ugyanis az egy superfood, amitől erősek, izmosak és szépek lesznek, vannak olyanok is akik méhlepényt esznek "' – mondja Sena a videóban.

A videóban még felmerült az a kérdés is, hogy ha megisszuk egy vadidegen tehénnek a tejét, akkor miért ne ehetnénk bármit, amiben egy vadidegen embernek az anyateje van. Ebben azért van valami elgondolkodtató, mindezektől függetlenül bennünk egyetlen kérdés merült fel a témával kapcsolatban: 

Ha nem a sajátunk, akkor hogyan és honnan a fenéből szerezzünk anyatejet?

EZ IS ÉRDEKELHET:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!