A vietnámi, a kultgyanús és a vegán, avagy ezt együk Angyalföldön

Angyalföld mindig is a XIII. kerület mostohábbik része volt az agyonhype-olt Újlipótvároshoz képest. Tény, hogy itt valóban vadászni kell a jó helyeket, míg Újlipóciában kikerülni sem lehet őket, pedig hogy egy klasszikust idézzünk, „igény vóna rá" a 60 ezer fős lakosságú Angyalföldön is. Kiemelkedő gasztropontok Újpesten innen, Vizafogón túl.

A kacsapho, amiért vissza fogsz jönni: Ta Bistro Vietnámi Étterem

Na, ez az a hely, ahol nem csak mutatóban van hús, rizstészta, friss zöldek, savanyított fokhagyma a vietnámiak húslevesében. Bizony, a pho az elmúlt évtizedben belopta magát a húslevesevő magyarok szívébe, rég nem hipszter dolog pho-levesni. (Mondhatni a hipszterség előbb ment ki a divatból, mint az ázsiai levesek újkori kultusza.)

A legnagyobb dicséret, amit kaphat egy nemzeti konyha, ha autentikusnak nevezzük, és a Ta Bistro rendszeresen megkapja ezt a címkét. Ez az az étteremtípus, ahol nem a turistalehúzást, hanem az eredeti nemzeti konyhát jelzi a fényképes étlap. Érdemes kóstolgatni, van miből, a kultivált pholevesen túl is, a bánh goi tésztabatyucskáktól a rákgombócokon át a vietnámi fánkig.

Ta Bistro Vietnámi Étterem

Budapest 1135, Béke u. 26.

Egy kis belváros a külvárosban: Figi és Lipike

Figi és Lipike Angyalföld új arcát mutatja, akárcsak a kerület újonnan épített lakóparkjai. Ha azt mondjuk, hogy a hazai vendéglátás jól ismert arca és jelensége, Czinege Tamás fogad minket itt, máris nem csodálkozunk, hogy a nemrég nyílt hely delibisztróként definiálja magát.

Meglepően erős konyhával jelentkeztek be a pesti vérkeringésbe Balogh Gergely konyhafőnökkel, sőt, a nemrég bezárt Olimpiában jeleskedett Mogyorósi Donát is megfordul Figi és Lipike konyháján. A filozófiájuk egyértelmű: arra esküsznek, hogy legyen bent minden, mi szem-szájnak ingere, jó időben teraszozhatunk is, egy kis emberközeliséget varázsolva a lakóparkba. Pontosan ilyen igényességű bisztrókra és delikre volna szükség a külső kerületekben is.

Figi és Lipike

Budapest 1134, Klapka u. 4-6.

Angyalföldi expressz: a belvárosi Vin.Vinek könnyedebb kiadása

És még egy vietnámi spot ezen a városrészen. A Vin.Vin City éttermek sikerrel működnek az Andrássy úton, valamint a Bartók Béla és a Bécsi úton. Megszületett a szépen dizájnolt vietnámi éttermek gyorsabb és olcsóbb verziója, a Vin.Vin Express, amiket irodaházak közelében képzeltek el a tulajdonosok a mindennapi, részint munkahelyi étkezések lebonyolítására.

A tavaszi tekercsük nem úszik az olajban, tisztességesen készítik el a vietnámi étkezdék összes alapvetését, optimális választást nyújtva a sarki kínai büfék és gyros-ok kínálatában.

Vin.Vin Express

Budapest 1138, Dunavirág utca 6.

+1: Vegán konyha magyarul: 827 Kitchen

„A magyaros ízvilág mindenki kedvence. Nekünk is szívügyünk, ezért megalkottuk a húsmentes, tejtermékmentes és tojásmentes változatát.” A 827 Kitchen számos ízletes, tartalmas és laktató étellel vár, ráadásul rengeteg vegán terméket az internetes piacukról is be lehet szerezni. Hiánypótló vendéglátóhely Angyalföldön, nem csak vegánoknak!

827 Kitchen

Budapest 1133, Zsilip u 4.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Haranghy Orsi
Címlapkép: Facebook.com/ 827 Kitchen


Ismerj meg további izgalmas budapesti környékeket is:

Címlapról ajánljuk

További cikkek