Ilyen pozícióban feküdj le, ha jót aludnál

Egy egyszerű, ámde nagyszerű trükkel orvosolhatod az álmatlan éjszakákat.

Lehet, te is tapasztaltad már, hogy miután átrendezted a hálószobádat, sokkal jobban és pihentetőbben aludtál este. A feng shui és más ősi tanok szerint egyáltalán nem mindegy, hogyan helyezkedik el az ágyad, pontosabban az a nem mindegy, hogy a fejed melyik égtáj felé néz alvás közben.

Ilyen pozícióban feküdj le, ha jót aludnál

Több irányzat is azt vallja: a legideálisabb alvási pozíció az, ha a lábunk észak, míg fejünk dél felé néz alvás közben.

A fengsuj és a vastu shastra szerint ez az elektromágneses mező miatt lehetséges. Az utóbbi szerint az élőlények teste a bolygóhoz hasonlóan saját északi és déli pólussal bír, ennek értelmében pedig, ha az északi pólusunkat, azaz a fejünket mi is dél felé hajtjuk álomra, akkor a testünk mágneses energiáját a Föld mágneses energiájával összhangba hozzuk, ami végeredményben kedvező hatással lehet az egészségünkre és az alváshigiénénkre.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz az alvásról itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: