A böjt alatt sem kell lemondanunk az édességekről

Trükkös időszak ez az úgynevezett nagyböjt. 40 nap, amikor elvileg vissza kéne venni, de persze könnyű azt mondani! Itt vagyunk a tél végén, lassan egy éve ráadásul egy fokozottan nehéz helyzetben, és a legtöbbünknek az utolsó, ami eszébe jut, hogy kevesebb édességet egyen.

Van azonban egy kiváló középút, amely szerencsére manapság már alap a hazai csúcscukrászatokban is. Ez pedig a mentes vagy kímélő desszertek világa. Szerintünk már rég megdőlt az az elmélet, hogy édességet enni bűnös élvezet, de azért mutatunk néhány tökéletesen ártatlan megoldást arra az esetre, ha valaki mégis a lehető legmesszebbről szeretné elkerülni a bűnt. 

Desszertkompozíció

Liszt, tojás, tej, cukor? Azok meg mik?

Létezik olyan, hogy egyetlen tortában megvalósul a létező összes mentesség? Bizony, ez nem álom. Egy mindenmentes torta is lehet valódi cukrászati csoda, és elképesztő összetevőket sorakoztathat fel. Mivel még benne vagyunk a télben, ne féljünk az egzotikus gyümölcsöktől! A kókusz vagy épp a passiógyümölcs olyan magabiztos alapokat képeznek egy torta számára, hogy nyugodtan elfelejthetjük a lisztet, a cukrot, de még a tojást is. Egy ilyen torta maga a szabadság!

Mennyei finomság

Viszlát, glutén!

Bár a böjt elsősorban a hús elhagyásáról szól, ahogy változnak az idők, az is változik, mitől kell néha felszabadítanunk a szervezetünket. A bibliai időkben nyilván nem tengett túl a glutén senkinek az étkezésében, most azonban nagyon is hajlamosak vagyunk túlzásokba esni vele. Szóval egy kis gluténmentes időszakot biztosan meghálál a szervezetünk, főleg, ha a gluténmentességet Michelin-csillagos verzióban mutatjuk meg neki. A járványhelyzetet alapvetően a negatív oldaláról szoktuk szemlélni, de azért jegyezzük meg, hogy a pandémia okozta kényszerhelyzet tette lehetővé, hogy a Borkonyha csúcskategóriás desszertjeit néhány gombnyomással az otthonunkban tudhassuk. 

Mindent a szemnek

Amikor kíméljük a szervezetünket, és megvonunk magunktól olyan falatokat, amelyeket általában megszoktunk, könnyen adódhat hiányérzetünk. Ilyenkor a legjobb, ami történhet, ha valami olyan desszertet veszünk magunkhoz, amely annyira más és annyira nem mindennapi, hogy feledteti minden hiányérzetünket. Például egy tortát, ami annyira gyönyörű, hogy az már szinte egy művészeti alkotással vetekszik. Ilyen esetekben a kevesebb több elve nagyon jól érvényesül. Inkább együnk ritkábban édességet, de az legyen olyan, hogy jó sokáig nem felejtjük el.

Mentes desszertekből is csodás a választék

Zöld út az egészség felé

Azt is megcélozhatjuk, hogy torta formájában vesszük magunkhoz azt az immunerősítést, amelyre egy ilyen felfokozott, világjárványos, télvégi időszakban mindenképp szükségünk van. Itt van például ez a parádés összetevő, a matcha, amely nemcsak finom, de elképesztő pozitív élettani hatásokkal is bír. Ráadásul mentes minden felesleges dologtól, ez színtiszta egészség és törődés.


További édes tartalmakat itt találtok:

*A cikk az Édes Város együttműködésével jött létre.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!