9 házi fagyi, amiből nem csak két gombócot ehetsz

A nyár legjobb fagyirecepjeit válogattuk neked össze - próbáld ki őket szeptemberig! 

Nyáron akár mindennap fagyizunk - mi lehetne kellemesebb hűsítő harminc fok fölött, mint egy nagy kehely vagy tölcsér fagyi? Egy gombócért a menőbb fagyizók akár 370 forintot is kérhetnek, különösen, ha cukor-, tej- vagy gluténmentes verziókat kérünk. Hétvégén ezért inkább állj be a konyhába, ígérem, nem kerül sok fáradozásodba majd, és házilag is készíthetsz magadnak fagyit! Előnyben vagy persze, ha van otthon fagylaltgéped, de ne aggódj, ha éppen ennek híján is fagyiznál, mutatunk recepteket arra az esetre is. A legfontosabb, hogy valamilyen zsíros alappal készüljenek a fagyik, ettől lesznek igazán finomak - sűrített tej vagy tejszín, esetleg zsíros görög joghurt, tejföl. A fagyasztási időn sose spórolj, és tartsd be a receptben leírtakat. A sorbet-vel könnyebb dolgod van, ezek készülhetnek tejmentesen is, akárcsak a parfétorták.

Tudtad?

Tudtad, hogy már Nagy Sándor is imádta a fagyit? Oké, ő még egészen másképp fogyasztotta, jég és nektár, valamint méz keverékét rendelte a cukrászaitól, Néró császár a Római Birodalomban pedig gyakran futókat küldött föl a hegyekbe, akiknek vissza kellett érniük egy-egy adag hóval, mielőtt azok elolvadnának. Ezután a császár gyümölcsökkel, és azok levével ízesíttette a havat, amit gyorsan el is fogyasztott.Amerikában már az 1700-as években elérhető volt a fagyi, George Washington például annyira imádta, hogy kétszáz dollárt küldött egy kereskedőnek, hogy az friss fagyit adjon el az édesszájú politikusnak.

Íme a kedvenc fagyireceptjeink:

Ezeket olvastad már?

Még több fagyiért kattints IDE!

Címlapról ajánljuk

További cikkek