Ezen a 3 balatoni helyen a legjobb a sajtos-tejfölös LÁNGOS a Nébih szerint

A Szupermenta programban 12 olyan balatoni vendéglátóhelyet ellenőriztek a Nébih felügyelői, ahol lángos is szerepelt a kínálatban. 

Ismét egy nyári slágerterméket, a lángost, valamint lángosozókat vizsgáltak a szakemberek a Nébih Szupermenta tesztsorozat legújabb állomásán. A hivatal felügyelői összesen 12 vendéglátóhelyet ellenőriztek. Több mint 140 mintán mintegy 500 laboratóriumi mérést végeztek.A hatósági ellenőrzéseken akadtak hiányosságok, de az összképet tekintve megnyugtatóak a tapasztalatok.

Az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, többek között a rendet, a tisztaságot, a személyi higiéniát, az alapanyagok nyomon követhetőségét vizsgálták.

A 12 vendéglátóhelyből 8 esetben csak kisebb hiányosságok fordultak elő, amiket a vállalkozások még az ellenőrzés ideje alatt javítottak. 2 helyszínen már komolyabb problémák adódtak, így ezeknél figyelmeztetésben részesülnek az üzemeltetők. További 2 egység bírságra is számíthat a nem megfelelő személyi és helyszíni higiéniai hiányosságok, valamint lejárt élelmiszerek tárolása miatt.

Az ellenőrzések során összesen mintegy 300.000 forint értékű bírságot szab ki a Nébih.

A helyszíni szemlék alkalmával a hatóság szakemberei mintát vettek a késztermékekből, a használt, forró sütőzsiradékból, valamint különböző felületekről is. E téren csak 1 sütőzsiradék-minta polároskomponens-eredménye lépte túl kis mértékben a megengedett határértéket.

Az érzékszervi vizsgálóállomásán egy lángos kapott kiválóan megfelelt minősítést. 4 termék átlag feletti, 6 átlagos, míg 1 lángos átlag alatti eredményt ért el.

A kedveltségi vizsgálat alkalmával laikus lángoskedvelők értékelték a lángosozók vásárlóként megítélhető felszereltségét, választékát, a higiéniát, kiszolgálást és az összbenyomást, a sajtos-tejfölös lángosok külső megjelenését, színét, illatát, ízét és állagát is.

A VÉGSŐ RANGSOR:

  • első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett,
  • második lett a Sarok Büfé Zamárdiban,
  • harmadik pedig aBalatonszárszón található Róza Mama Büféje lett.

A részletes vizsgálati eredmények elérhetők itt.

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

Forrás: Nébih

Címlapról ajánljuk

További cikkek