8000 Starbucks zár be - de miért?

Néhány napja két afroamerikai férfit tartóztattak le az egyik amerikai kávézóban, akik nem követtek el semmilyen bűncselekményt. Az eset után tüntetéshullám indult.

Mintegy 8000 Starbucks zár be az Egyesült Államokban egy teljes délutánra. Május 29-én a kávézólánc közel 175 ezer dolgozója rasszizmus ellenes oktatásra megy, miután múlt csütörtökön két afroamerikai férfit letartóztattak az egyik philadelphiai kávézóban.

A két férfi nem csinált semmit, csak a Starbucks mosdóját szerették volna használni, de mivel fogyasztani nem akartak semmit, így nem engedték be őket a mellékhelyiségbe. Ezután a férfiak leültek, és a barátjukra vártak, de a személyzet időközben kihívta rájuk a rendőröket, akik letartóztatták, és elvezették őket a kávézóból.

Az eset óriási felháborodást okozott az Egyesült Államokban. Többen bojkottot hirdettek a kávézó ellen, és tüntetést is szerveztek a philadelphiai kávézó elé.

A Starbucks már hétfőn bocsánatot kért a két férfitól, amiért rájuk hívták a rendőröket. A kávézólánc vezetősége szerint az oktatáson kívül máshogy is szeretnék majd jelezni a vendégeknek, hogy a kávézóik mindenki előtt nyitva állnak.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek