8 torta, aminek képtelenség ellenállni

A könnyű joghurtos és túrós tortákból garantáltan nem vész majd semmi kárba, mert hamarabb elfogynak, mint amilyen gyorsan elkészülnek.

Néhány évig rendszeresen túrótortát kértem születésnapomra, de azt a fajtát, amiben semmi piskóta vagy más tészta nincsen - azt az igazi sütés nélküli, masszív és tömör túrós fajtát. Ennek persze a nagymamám is örült, mert még sütni sem kellett. Némi citrom, de annál több vanília, és máris kész volt a tökéletes ünnepi desszert. Ehhez hasonló, és legalább ennyi egyszerű édességeket válogattunk most össze, amelyek tortafronton vitathatatlanul a nyár kedvencei!

 1. 1.

  Túrórudi torta SüniSüti konyhájából

 2. 2.

  Egyszerű túrótorta aszalt áfonyával

 3. 3.

  Málnatorta 10 perc alatt

 4. 4.

  Sütés nélküli citromtorta

 5. 5.

  Csokihabos joghurttorta

 6. 6.

  Túrótorta sütés és tojás nélkül

 7. 7.

  Joghurtos-gyümölcsös torta Rumiszivi

 8. 8.

  Citromos joghurttorta Helgától

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek