8 könnyű szilvás desszert

Éppen egy szilvássüti-receptet keresel? Mi most kiválogattuk neked a legjobbakat: édesek, finomak és egyszerűek!

A szilvának nagyon örülünk, annak viszont kevésbé, hogy egyúttal arra is figyelmeztet bennünket, hogy lassan vége a nyárnak. De ahelyett, hogy keseregnénk rajta, inkább édesítsük meg az utolsó napokat egy-egy finom desszerttel. Ha a szilvalekvárt már befőztük, és az idei gombócozáson is túl vagyunk, a tömérdek mennyiségű szilva viszont még mindig ott áll a kamrában, akkor itt van 8 recept, amiből kedvünkre szemezgethetünk:

 1. 1.

  Szilvás-mandulás galette

 2. 2.

  Gyors szilvás süti

 3. 3.

  Szilvás lepény 3. - omlós tésztával

 4. 4.

  Szilvás clafoutis

 5. 5.

  Szilvás-őszibarackos cobbler

 6. 6.

  Gyümölcsös túrótorta pohárban

 7. 7.

  Rumos szilvás semifreddo

 8. 8.

  Szilvás-mákos papucsok

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!