8 könnyű szilvás desszert

Éppen egy szilvássüti-receptet keresel? Mi most kiválogattuk neked a legjobbakat: édesek, finomak és egyszerűek!

A szilvának nagyon örülünk, annak viszont kevésbé, hogy egyúttal arra is figyelmeztet bennünket, hogy lassan vége a nyárnak. De ahelyett, hogy keseregnénk rajta, inkább édesítsük meg az utolsó napokat egy-egy finom desszerttel. Ha a szilvalekvárt már befőztük, és az idei gombócozáson is túl vagyunk, a tömérdek mennyiségű szilva viszont még mindig ott áll a kamrában, akkor itt van 8 recept, amiből kedvünkre szemezgethetünk:

 1. 1.

  Szilvás-mandulás galette

 2. 2.

  Gyors szilvás süti

 3. 3.

  Szilvás lepény 3. - omlós tésztával

 4. 4.

  Szilvás clafoutis

 5. 5.

  Szilvás-őszibarackos cobbler

 6. 6.

  Gyümölcsös túrótorta pohárban

 7. 7.

  Rumos szilvás semifreddo

 8. 8.

  Szilvás-mákos papucsok

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?