8 alkoholos ital karácsonyra

Kiválogattunk pár receptet, melyek felpezsdíthetik az ünnepek jól megszokott sör-bor-pálinka kombinációját!

Csokilikőr Vicikó konyhájából recept

Lehetne mondani, hogy a karácsony hagyományosan a tojáslikőr vagy a forralt bor időszaka, de igazából nincsen olyan alkoholféleség, ami ilyenkor ne fogyna a szokottnál is nagyobb mennyiségben. Nemcsak a saját, nukleáris családi környezetünkre gondolhatunk itt, hanem a kibővített vendégseregletre, akik előszeretettel fogyasztanak egy-egy pohárkával ilyenkor. Sör és bor kivétel nélkül kartonokkal fogy, de készítsünk egy-egy házi likőrt, puncsot, netán forralt bort - a hangulat érdekében, a hálás, kipirosodott arcokért megéri.

Az alap bármilyen szesz, ami azért elég sok irányba elterelhető alkohol -, vanília és tejszín segédkezik ebben ez esetben.

A jól megszokott, bármilyen vörösbort felforraló és cukorral összevegyítő metódus helyett kísérletezz minél több fűszerrel, extra gyümölcsdarabokkal - és legfőképpen kevesebb cukorral!

Ez is a téi esték egyik nagy befutója, Nóri már írt nektek cikket róla korábban. Erős, akár whiskyvel, rummal, esetleg mindkettővel készíthető.

Narancsos grog recept

Ezúttal tojássárgájával, rummal, vörösborral és szegfűszeggel - német recept alapján, ugyanolyan finoman.

Sokak kedvence, ami otthon is reprodukálható, ha nem is teljesen ugyanaz, de mindenképpen sikerélmény lesz a kivitelezése. Használjunk jó erős arabica kávét hozzá!

Még több alkoholos ital receptje

Címlapról ajánljuk

További cikkek