8 alkoholos ital karácsonyra

Kiválogattunk pár receptet, melyek felpezsdíthetik az ünnepek jól megszokott sör-bor-pálinka kombinációját!

Csokilikőr Vicikó konyhájából recept

Lehetne mondani, hogy a karácsony hagyományosan a tojáslikőr vagy a forralt bor időszaka, de igazából nincsen olyan alkoholféleség, ami ilyenkor ne fogyna a szokottnál is nagyobb mennyiségben. Nemcsak a saját, nukleáris családi környezetünkre gondolhatunk itt, hanem a kibővített vendégseregletre, akik előszeretettel fogyasztanak egy-egy pohárkával ilyenkor. Sör és bor kivétel nélkül kartonokkal fogy, de készítsünk egy-egy házi likőrt, puncsot, netán forralt bort - a hangulat érdekében, a hálás, kipirosodott arcokért megéri.

Az alap bármilyen szesz, ami azért elég sok irányba elterelhető alkohol -, vanília és tejszín segédkezik ebben ez esetben.

A jól megszokott, bármilyen vörösbort felforraló és cukorral összevegyítő metódus helyett kísérletezz minél több fűszerrel, extra gyümölcsdarabokkal - és legfőképpen kevesebb cukorral!

Ez is a téi esték egyik nagy befutója, Nóri már írt nektek cikket róla korábban. Erős, akár whiskyvel, rummal, esetleg mindkettővel készíthető.

Narancsos grog recept

Ezúttal tojássárgájával, rummal, vörösborral és szegfűszeggel - német recept alapján, ugyanolyan finoman.

Sokak kedvence, ami otthon is reprodukálható, ha nem is teljesen ugyanaz, de mindenképpen sikerélmény lesz a kivitelezése. Használjunk jó erős arabica kávét hozzá!

Még több alkoholos ital receptje

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek