Csokilikőr Vicikó konyhájából recept
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/iG/Qq/eFQv8jm0kqUmPGTPiSftKV5ZEUS6x9RNPky3mcvg.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=c2191a8424569fa656181d37ab59344f)
Lehetne mondani, hogy a karácsony hagyományosan a tojáslikőr vagy a forralt bor időszaka, de igazából nincsen olyan alkoholféleség, ami ilyenkor ne fogyna a szokottnál is nagyobb mennyiségben. Nemcsak a saját, nukleáris családi környezetünkre gondolhatunk itt, hanem a kibővített vendégseregletre, akik előszeretettel fogyasztanak egy-egy pohárkával ilyenkor. Sör és bor kivétel nélkül kartonokkal fogy, de készítsünk egy-egy házi likőrt, puncsot, netán forralt bort - a hangulat érdekében, a hálás, kipirosodott arcokért megéri.
Az alap bármilyen szesz, ami azért elég sok irányba elterelhető alkohol -, vanília és tejszín segédkezik ebben ez esetben.
A jól megszokott, bármilyen vörösbort felforraló és cukorral összevegyítő metódus helyett kísérletezz minél több fűszerrel, extra gyümölcsdarabokkal - és legfőképpen kevesebb cukorral!
Ez is a téi esték egyik nagy befutója, Nóri már írt nektek cikket róla korábban. Erős, akár whiskyvel, rummal, esetleg mindkettővel készíthető.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Ba/Cr/WLCP3u93Mk8sSzfUKTmwnpbWNbyRjTYIcMOZQLnh.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=0c3f3b9413250dff64188be2abdd307e)
Ezúttal tojássárgájával, rummal, vörösborral és szegfűszeggel - német recept alapján, ugyanolyan finoman.
Sokak kedvence, ami otthon is reprodukálható, ha nem is teljesen ugyanaz, de mindenképpen sikerélmény lesz a kivitelezése. Használjunk jó erős arabica kávét hozzá!