7 nap, 7 étel – Leves- és tésztaköltemények laktatnak a héten

Ha valamilyen oknál fogva gyors ebédre van szükségünk, a tészták és levesek irányába mindig elindulhatunk. Zöldséges, húsos, krémes vagy darabos: az alábbi receptekben nem lesz csalódás.

A legtöbb leves- és tésztaétel viszonylag minimális munkát igényel az őket elkészítőtől. Ráadásul mindkét kategóriában jelen van egy olyan korlátlan szabadság, amit egészen nyugodtan kihasználhatunk, ezáltal folyamatosan megújuló, változatos fogásokat tehetünk az asztalra. Jelenlegi hetünk végig erről szól majd: gyors levesek és tészták, laktatóan, sosem unalmasan.

HÉTFŐ

Padlizsánkrémes tészta

A padlizsánkrémes tészta receptjéért kattints a képre!

Készíthetjük frissen mind a tésztát, mind a krémet (ha éppen időnk úgy engedi), de ki is válthatjuk őket boltban vett verziókkal is. Így egy villámgyors ebédet kapunk, ami meglepő ízeket hoz, és csak úgy eteti magát.

KEDD

Tönkölybúzaleves

A tönkölybúzaleves receptjéért kattints a képre!

Egy izgalmas kiegészítővel érkezik hetünk első levese: a tálban tészta vagy más levesbetét helyett tönkölybúzát fogunk találni, ezek az apró gabonák gondoskodnak majd arról, hogy ne korogjon a gyomrunk egész álló nap.

SZERDA

Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával

A käsespätzle receptjéért kattints a képre!

Itt a bizonyíték, hogy külhonban is készül ízes nokedli: az osztrák verzióban rengeteg sajt szerepel, jelen receptben pedig hagyma és szalonna társul hozzá. Az üres gyomor utána lehetetlen.

CSÜTÖRTÖK

Citrusos-almás sütőtökkrémleves

A sütőtökkrémleves receptjéért kattints a képre!

Kell a hétre egy krémleves is, hogy kissé megtörje a monotonitást. És ha már ilyet főzünk, tegyük a közkedvelt sütőtököt főszereplővé: enyhén édeskés, karakteres ízét nem lehet megunni. Főleg akkor nem, ha citrusokkal és almával egészül ki, mint a fenti receptben.

PÉNTEK

A rózsaszín tészta, avagy a céklakrémes penne

A céklakrémes tészta receptjéért kattints a képre!

Lenyűgöző színt hoz az életünkbe ez a céklás penne, amelynek farvizén egy felejthetetlen ízélmény is úszik. Összedobása 30 percig tart, az elfogyasztását követő mámor 1 óráig, az utána való ismételt sóvárgás pedig örökre velünk marad.

SZOMBAT

Krumplileves gazdagon

A krumplit sem hagyhatjuk ki a heti főzésből, hiszen az mégis csak illetlenség lenne. Egy nagy kondér krumplilevessel mindenki elégedett lesz, még talán a pénztárcánk sem fog elefántkönnyeket ejteni.

VASÁRNAP

Carbonara torta

A carbonara torta receptjéért kattints ide!

Vasárnapra rakott tésztát kapunk, mégpedig nem akármilyen formában: ennél kiadósabb „tortával” még biztosan nem találkoztunk korábban. Sajtban és baconben itt nincs hiány, mint ahogy elégedett mosolyokban sem lesz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ínyenc recept vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...