2 in 1, avagy a fúziós pizza, ami szerelmes a carbonárába

Gondoltunk egyet, és ötvöztük a carbonara spagetti esszenciáját egy ropogós pizzával. Megpakoltuk mindennel, és tökéletesen addiktív lett a végeredmény. Lássuk!

Tészta-, Olaszország-, zsír-, sajt- és kalóriarajongó olvasók és szakácsok, ide gyertek! Flóra megint egy dili receptet alkotott, amely ötvözi a carbonara és a pizza savát és borsát, hogy egy ételként prezentálhassa magát előttünk. Spagetti pizzaalapon, megúszósan, csak itt és csak most.

Carbonara-pizza megúszósan, recept a képre kattintva!

A pizzalapra egyaránt kerül autentikus, magyaros tokaszalonna, olasz parmezán nem kis mennyiségben, mozzarella, fokhagyma, és sok-sok tojássárgája, ahogy azt egy igazi cabonara megköveteli...szigorúan tejszín nélkül!

Hozzávalók:

  • 400 g pizzatészta
  • 10 dkg tokaszalonna
  • 5 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 120 g parmezán (Grana Padano sajt)
  • bors ízlés szerint
  • só késhegynyi
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 125 g mozzarella (1 csomag)
  • snidling ízlés szerint (tálaláskor)
  • 4 ek olívaolaj
Carbonara-pizza megúszósan, recept a képre kattintva!

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 300 fokra.

Vágjuk csíkokra a szalonnát, és serpenyőben, olívaolajon süssük ropogósra. Pirítás közben dobjunk hozzá egy zúzott fokhagymát az íze és illata végett. Miután elkészült, tegyük félre a kisült zsírjával együtt.

Ezután vágjuk kockákra a mozzarellát, és reszeljük le a parmezánt, vagy vegyünk eleve reszeltet. Tegyük egy tálba a tojássárgájákat és az egy egész tojást. Jól habosítsuk fel őket, és adjunk hozzá frissen őrölt borsot és a reszelt sajtot.

Adja hozzá a szalonnás-olajas zsírt, ez segít emulgeálni az egészet. Annyi sajtot adjuk hozzá, amíg a keverék sűrű és krémes lesz.

A kész pizzatésztát terítsük ki, öntsünk olívaolajat a szélekre és a közepére, majd szórjunk rá kevés parmezánt és a mozzarellát.

Carbonara-pizza megúszósan, recept a képre kattintva!

Helyezzük előmelegített forró tepsire, és mehet a sütőbe 1-2 percre, hogy enyhén megsüljön alul-felül. Ez azért kell, hogy a szósztól ne ázzon el a tészta. Miután a pizza részben megsült, vegyük ki, és kenjük meg a tojáskeverékes carbonara-szósszal. Szórjuk meg még egyszer bőségesen mozzarellával és parmezánnal, majd tegyük vissza a sütőbe.

Addig süssük, amíg a héja kissé megpirul, és a sajt megolvad. (2-3 perc)

Lesd meg videón, Flóránál hogy készült:

Ha kész a pizza, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a pirított szalonnával és friss snidlinggel vagy rozmaringgal.

A Carbonara-pizza receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra


Még több recept Flórától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!