2 in 1, avagy a fúziós pizza, ami szerelmes a carbonárába

Gondoltunk egyet, és ötvöztük a carbonara spagetti esszenciáját egy ropogós pizzával. Megpakoltuk mindennel, és tökéletesen addiktív lett a végeredmény. Lássuk!

Tészta-, Olaszország-, zsír-, sajt- és kalóriarajongó olvasók és szakácsok, ide gyertek! Flóra megint egy dili receptet alkotott, amely ötvözi a carbonara és a pizza savát és borsát, hogy egy ételként prezentálhassa magát előttünk. Spagetti pizzaalapon, megúszósan, csak itt és csak most.

Carbonara-pizza megúszósan, recept a képre kattintva!

A pizzalapra egyaránt kerül autentikus, magyaros tokaszalonna, olasz parmezán nem kis mennyiségben, mozzarella, fokhagyma, és sok-sok tojássárgája, ahogy azt egy igazi cabonara megköveteli...szigorúan tejszín nélkül!

Hozzávalók:

  • 400 g pizzatészta
  • 10 dkg tokaszalonna
  • 5 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 120 g parmezán (Grana Padano sajt)
  • bors ízlés szerint
  • só késhegynyi
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 125 g mozzarella (1 csomag)
  • snidling ízlés szerint (tálaláskor)
  • 4 ek olívaolaj
Carbonara-pizza megúszósan, recept a képre kattintva!

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 300 fokra.

Vágjuk csíkokra a szalonnát, és serpenyőben, olívaolajon süssük ropogósra. Pirítás közben dobjunk hozzá egy zúzott fokhagymát az íze és illata végett. Miután elkészült, tegyük félre a kisült zsírjával együtt.

Ezután vágjuk kockákra a mozzarellát, és reszeljük le a parmezánt, vagy vegyünk eleve reszeltet. Tegyük egy tálba a tojássárgájákat és az egy egész tojást. Jól habosítsuk fel őket, és adjunk hozzá frissen őrölt borsot és a reszelt sajtot.

Adja hozzá a szalonnás-olajas zsírt, ez segít emulgeálni az egészet. Annyi sajtot adjuk hozzá, amíg a keverék sűrű és krémes lesz.

A kész pizzatésztát terítsük ki, öntsünk olívaolajat a szélekre és a közepére, majd szórjunk rá kevés parmezánt és a mozzarellát.

Carbonara-pizza megúszósan, recept a képre kattintva!

Helyezzük előmelegített forró tepsire, és mehet a sütőbe 1-2 percre, hogy enyhén megsüljön alul-felül. Ez azért kell, hogy a szósztól ne ázzon el a tészta. Miután a pizza részben megsült, vegyük ki, és kenjük meg a tojáskeverékes carbonara-szósszal. Szórjuk meg még egyszer bőségesen mozzarellával és parmezánnal, majd tegyük vissza a sütőbe.

Addig süssük, amíg a héja kissé megpirul, és a sajt megolvad. (2-3 perc)

Lesd meg videón, Flóránál hogy készült:

Ha kész a pizza, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a pirított szalonnával és friss snidlinggel vagy rozmaringgal.

A Carbonara-pizza receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra


Még több recept Flórától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek