7 nap 7 fogás – A legfinomabb egytálételeket készítjük a héten

Újabb hét kezdődött, a következő napokra pedig olyan egytálételeket ajánlunk nektek, amelyektől garantáltan jóllakik mindenki – finomak, és felmelegítenek ebben a hideg, őszi időben.

Kiadós fogásokat ajánlunk nektek a hétre, amelyek még egy dolgosabb hétköznapon is beleférnek az időbe, hétvégére viszont kicsit pepecselősebb egytálételeket hozunk, amelyekre, meglátjátok, érdemes rászánni egy kis időt.

HÉTFŐ

Sütőtökös Mac and Cheese zsályával

A teljes receptért kattints ide!

Hogy lehet-e még fokozni az amerikai sajtos tésztát? Igen! Készítsd a szezon kedvenc alapanyagával, a sütőtökkel, és meglásd, ez lesz az új színes, krémes és nagyon ízletes kedvenced!

KEDD

Bácskai rizses hús

Rizseshús-variációból kis túlzással annyi van, mint égen a csillag, de most a bácskai rizses hús receptjéről rántjuk le a leplet. Próbáljátok ki, mert rendkívül finom, és nagyon gyorsan elkészül. Igazi klasszikus egytálétel, melyet nem lehet nem imádni. Mi savanyúságot is ajánlunk mellé, úgy lesz az igazi. A teljes receptért kattints ide!

SZERDA

Régimódi chilis bab

A chilis bab teljes receptjét itt találod!

A jól ismert darált húsos verziónál régebbi a kockázott húst tartalmazó chilis bab, de érdemes így is kipróbálni, a régi verzió ugyanis sokkal tovább fő, és ízesebb, rusztikusabb, mint a darált húsos változat!

CSÜTÖRTÖK

Zöldségekkel sült csirkemáj

Egyszerű összetevőkből így kell olcsón, gyorsan, finomat varázsolni. A teljes receptért kattints ide!

PÉNTEK

Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával

A teljes receptért kattints ide!

Hétfőn az amerikai mac and cheese-zel, a hét utolsó napján pedig az osztrák sajtos galuskával támadunk!Az osztrák Käsespätzle felturbózott változata roppanós baconnel és karamellizált hagymával. Nyami!

SZOMBAT

A Brassói

A Brassói receptjéért kattints ide!

Biztosan ismerős a mondás, miszerint étteremben nem szabad brassóit rendelni, mert mindenféle maradékot dobálnak bele. Aztán ott van az örök vita: borsóval vagy nélküle? Csirkéből, sertésből, esetleg bélszínből? Megannyi kérdés, és még ennél is több „az igazi brassói aprópecsenye” elnevezésű recepttel találkozhatunk az interneten, pedig akárcsak egy jó pörköltnél vagy halászlénél, itt is mindenkinek a sajátja az „igazi”, az „eredeti”, mi azonban most egy nagyon szaftos és ízletes változatot ajánlunk!

VASÁRNAP

Almás-póréhagymás rakott burgonya

A teljes receptért kattints ide!

Egyszerű és nagyon csinos fogás, amihez nem kell előfőzni semmit. Olvasd el, mert leírva se hosszú az előkészítés, sütni pedig maximum 40 percig kell, úgyhogy akár hétköznap is összedobható. Ezután már meggondolod, hogy nekiállj-e a hagyományos verziónak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Gáspár Beával, Sztarenki Dórival, Fancsikai Eszterrel vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Még több őszi finomság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!