A 7 legjobb étel rosé mellé – ezeket készítsd el hétvégén!

Mit szeretünk úgy a roséban? Nehéz egy mondatban összegezni. Ennél sokkal egyszerűbb arra válaszolni, hogy milyen ételekkel kedveljük legjobban - ezt most meg is osztjuk veletek! (x)

Rozét a legtöbb borvidéken készítenek, de az egyik legideálisabb termőhely a klímájának köszönhetően az Egri Borvidék, ahol nagyon sok vibráló, üde rozé kerül palackba, melyek sorra hozzák el a díjakat a borversenyekről.  A rozé egy könnyű, gyümölcsös és frissítő bor, ezért a legtöbben fröccsként fogyasztják baráti beszélgetéshez, de a gasztronómiában is fontos szerepe van, mivel nagyon jól párosítható ételek mellé. Most Egri rozékhoz mutatunk nagyszerű ételpárosításokat.  

  1. 1.

    Szaftos paradicsomos tészta

    Meglepő a paradicsomos tészta? Ó nem, ehhez egy igazi buja és elegáns rosé illik - prémium merlot-pinot noir rosét keressetek!

  2. 2.

    Sáfrányos rizottó sütőtökkel

    Rizottórizs és az évszaknak megfelelő zöldség, ezzel nem lőhetünk mellé, ha egy csipke finomságú rosé cuvée-vel koccintanánk.

  3. 3.

    Light tonhalas tésztasaláta

    Tésztasaláta, legyen halas vagy mentes: könnyed ebéd vagy vacsora lehet egy pohárka roséval!

  4. 4.

    Habkönnyű sajtos roló

    Ezt készítsd el, ha vendégségbe mész, egy üveg roséval csodás ajándék!

  5. 5.

    Vajas teasütemény mandulával

    Édesszájúaknak ez a teasüti jár, egyszerű és nagyszerű egy esti beszélgetésnél egy pohár rosé mellé.

  6. 6.

    Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel

    Sült és grillezett halakkal, egy kevés hasonlóképpen sült zöldséggel bárkit elbűvölhetünk.

  7. 7.

    Villámgyors padlizsáncurry

    Ha pedig nem jut sok időnk a főzésre, akkor egy színpompás zöldséges curryvel dobjuk fel a napunkat!

A borvidék kiváló adottságainak és a borkészítés évszázados tradíciójának köszönhetően számos egri borászat rozébora már most világszínvonalú - az egyik legjobb Gyöngyöző Rozé (Egri Borvidéki Borverseny) vagy az aranyérmes Egri rozé (Sygenta Országos Borverseny), amelyeket az Ostoros családi pincészet jegyez.

Keress még több rosét az Ostoros Családi Pincészet kínálatából!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!