7 káposztás egytál 500 kalória alatt

A káposztaféléket érdemes rendszeresen szerepeltetni a testsúlycsökkentő étrendben, segítségül kiválogattam nektek 7 db káposztás egytálételt 500 kalória alatt.

A káposztás egytálételek hagyományosnak tekinthetőek a magyar konyhában. Sokan el sem tudjuk persze képzelni őket füstölt csülök, kolbász, sonka és jó sok tejföl, szalonnazsír nélkül. Én személy szerint is nagy rajongója vagyok a jó toros káposztának, anyukám töltött káposztájának vagy az erdélyi rakott káposztának. Nem állítom, hogy ezeknek az ételeknek egyáltalán nincs helyük az étrendben, de ha fogyni szeretnénk, akkor tényleg csak ünnepi alkalmakkor kerüljenek az asztalra, akkor is próbáljuk meg minél zsírszegényebben elkészíteni őket.

Addig is azonban, amíg elérkeznek az ünnepek, bátran együnk káposztás ételeket, hiszen a káposztaféléknek, mint alapanyagoknak vitathatatlan érdemeik vannak a fogyókúra szempontjából, ahogy erről korábbi cikkünkben is írtunk már.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 7 db, adagonként kevesebb, mint 500 kalória energiatartalmú, teljes értékű káposztás egytálételt, próbáljátok ki őket!

 1. 1.

  Káposzta a la bolognese

 2. 2.

  Rakott kel kalóriaszegényen

 3. 3.

  Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta

 4. 4.

  Gombócos káposzta a sütőből

 5. 5.

  Böjti rakott káposzta

 6. 6.

  Rakott kelkáposzta NoCarb módra

 7. 7.

  Húsos káposzta Alyankától

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek