7 káposztás egytál 500 kalória alatt

A káposztaféléket érdemes rendszeresen szerepeltetni a testsúlycsökkentő étrendben, segítségül kiválogattam nektek 7 db káposztás egytálételt 500 kalória alatt.

A káposztás egytálételek hagyományosnak tekinthetőek a magyar konyhában. Sokan el sem tudjuk persze képzelni őket füstölt csülök, kolbász, sonka és jó sok tejföl, szalonnazsír nélkül. Én személy szerint is nagy rajongója vagyok a jó toros káposztának, anyukám töltött káposztájának vagy az erdélyi rakott káposztának. Nem állítom, hogy ezeknek az ételeknek egyáltalán nincs helyük az étrendben, de ha fogyni szeretnénk, akkor tényleg csak ünnepi alkalmakkor kerüljenek az asztalra, akkor is próbáljuk meg minél zsírszegényebben elkészíteni őket.

Addig is azonban, amíg elérkeznek az ünnepek, bátran együnk káposztás ételeket, hiszen a káposztaféléknek, mint alapanyagoknak vitathatatlan érdemeik vannak a fogyókúra szempontjából, ahogy erről korábbi cikkünkben is írtunk már.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 7 db, adagonként kevesebb, mint 500 kalória energiatartalmú, teljes értékű káposztás egytálételt, próbáljátok ki őket!

 1. 1.

  Káposzta a la bolognese

 2. 2.

  Rakott kel kalóriaszegényen

 3. 3.

  Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta

 4. 4.

  Gombócos káposzta a sütőből

 5. 5.

  Böjti rakott káposzta

 6. 6.

  Rakott kelkáposzta NoCarb módra

 7. 7.

  Húsos káposzta Alyankától

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek