7 ínycsiklandó étel friss zöldborsóhoz

A klasszikusoktól a különlegességekig segítünk megtalálni azt a receptet, amely idén is méltó párja lehet a friss és zsenge zöldborsónak!

A friss, hüvelyes zöldborsót megpucolni nem kis feladat, és én magam a végén mindig csalódott leszek, hogy a kezdetben rengetegnek tűnő mennyiség hogyan képes a végére apró és igen kevéske golyóvá átváltozni. Aztán elkészül az étel, és minden keserűségem elmúlik, mert a végeredmény rendszerint kárpótol. Igaz, hogy talán a zöldborsó az egyetlen olyan zöldség, amiből a fagyasztott is majdnem olyan finom, mint a friss, mégsem lehet összehasonlítani a belőle készült leves ízét, főleg, ha a megmosott hüvelyeket is hozzátesszük. Nem kell egyből a kukába hajítani, mert ha beledobunk néhányat a levesbe az alaposan megtisztított, üres hüvelyekből, akkor kirobbanó borsós ízre és édeskés végeredményre számíthatunk, hozzáadott cukor nélkül! Így ez a recept nem is maradhatott ki a válogatásból, mert szinte kötelező ezzel kezdeni a szezont. Aztán jöhetnek a különlegesebb fogások, amelyek között egészen különlegeseket is találunk, mint például a májas fritatta vagy a mentás-zöldborsós fagylalt.

  1. 1.

    Zöldborsóleves grízgaluskával

  2. 2.

    Zöld istennő tészta

  3. 3.

    Rizibizi

  4. 4.

    Citromos zöldborsókrém

  5. 5.

    Sertésmájas-zöldséges frittata

  6. 6.

    Krémes zöldborsófőzelék

  7. 7.

    Zöldborsós-mentás fagylalt

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek