7 ínycsiklandó étel friss zöldborsóhoz

A klasszikusoktól a különlegességekig segítünk megtalálni azt a receptet, amely idén is méltó párja lehet a friss és zsenge zöldborsónak!

A friss, hüvelyes zöldborsót megpucolni nem kis feladat, és én magam a végén mindig csalódott leszek, hogy a kezdetben rengetegnek tűnő mennyiség hogyan képes a végére apró és igen kevéske golyóvá átváltozni. Aztán elkészül az étel, és minden keserűségem elmúlik, mert a végeredmény rendszerint kárpótol. Igaz, hogy talán a zöldborsó az egyetlen olyan zöldség, amiből a fagyasztott is majdnem olyan finom, mint a friss, mégsem lehet összehasonlítani a belőle készült leves ízét, főleg, ha a megmosott hüvelyeket is hozzátesszük. Nem kell egyből a kukába hajítani, mert ha beledobunk néhányat a levesbe az alaposan megtisztított, üres hüvelyekből, akkor kirobbanó borsós ízre és édeskés végeredményre számíthatunk, hozzáadott cukor nélkül! Így ez a recept nem is maradhatott ki a válogatásból, mert szinte kötelező ezzel kezdeni a szezont. Aztán jöhetnek a különlegesebb fogások, amelyek között egészen különlegeseket is találunk, mint például a májas fritatta vagy a mentás-zöldborsós fagylalt.

 1. 1.

  Zöldborsóleves grízgaluskával

 2. 2.

  Zöld istennő tészta

 3. 3.

  Rizibizi

 4. 4.

  Citromos zöldborsókrém

 5. 5.

  Sertésmájas-zöldséges frittata

 6. 6.

  Krémes zöldborsófőzelék

 7. 7.

  Zöldborsós-mentás fagylalt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek