7 étterem, ahol tökéletes spárgás ételeket kóstolhatsz, míg tart a szezon

Végre spárgaszezon - rövid, szóval illik kihasználni! Ha nem otthon látnál neki elkészíteni, hanem csodás fővárosunk egyik éttermében, mi ezeket ajánljuk spárgázáshoz.

Lemegyünk spárgába! Végre itt a spárgaszezon. A spárgában az a jó, hogy el lehet készíteni otthon, és a lehető legegyszerűbb formában is nagyon finom, az éttermek viszont valódi virtuózként bánnak ezzel a nagyszerű zöldséggel.

Íme 7 étterem, ahol úgy nyúlnak a spárgához, ahogy otthon sose láthatjuk:

Petrus

Petrus - zöldspárgaleves avokádóval és tintahallal

Wow, micsoda zöldek! Szinte érezni a tavaszi újjászületését a Petrus zöldspárga levesében. Feke Zoltán séftől már megszoktuk, hogy szeret meglepetést okozni. Most például azzal, hogy a zöldspárgalevest avokádóval és tintahallal készítette el, és így tette a táblás ajánlatok közé.

Ez is érdekelhet!

5 nemzet legjobb cukrászdája Budapesten

Robinson

Robinson - spárga és hollandi mártás eperrel és sonkával

Ezt hívjuk úgy, hogy egy tökéletes tavaszi reggeli. A Robinson Étterem elsősorban húsételeivel tűnik ki a többi közül (na meg persze a Városligeti tóra néző panorámával), de ez nem jelenti azt, hogy a zöldségek a feledés homályába merülnének. A klasszikus és örök páros, a spárga és a hollandi mártás ezúttal eperrel és sonkával egészül ki. Kell ennél több? Nem!

ÉS Bisztró

ÉS Bisztró - lazacpisztráng fehérspárgás-kucsmagombás raguval és burgonyagnocchival

A spárgás ételeket általában mindenhol a táblás ajánlatok között találjuk, hiszen egy nagyon szezonális alapanyagról van szó. Nincs ez másként az ÉS Bisztróban sem, ahol egy egészen komoly étel egyik legfontosabb összetevője. Ez a lazacpisztráng fehérspárgás-kucsmagombás raguval és burgonyagnocchival került a táblás ajánlatba.

Két Szerecsen

Két Szerecsen - az étterem hetente más és más spárgás ajánlattal készül!

A Két Szerecsen egy igazán biztos pont a Nagymező utcában. De nemcsak ez az erénye, hanem hogy amíg tart a spárgaszezon, az étterem hetente más és más spárgával készült finomsággal várja a vendégeket!

Kistücsök

Kistücssök - spárga, mangalicasonka, szójás lágytojás és rebarbara

A Kistücsök nem viccel, ha szezonális alapanyagról van szó, és ami a legjobb, hogy helyi termelőtől szerzi be a spárgát is. Ahogy leköszönt a medvehagyma, megjelentek az ajánlatban a jobbnál jobb spárgaételek. A múlt hétvégi ajánlatban szemesi spárgával készült a tejfölös angolna, mi most azonban ezt a gyönyörűen összeállított tányért mutatjuk meg, amelyen a spárgát a mangalicasonka, a szójás lágytojás és a rebarbara egészíti ki.

Beefbar Budapest

Beefbar Budapest - spárga hollandi mártással és egy kis csavarral

Íme, még egy olyan étterem, amely magáról egy húsról kapta a nevét, de nem fél használni a spárgát sem. A Beefbar a maga egyszerűségében igyekszik megmutatni a spárgát, amely pont a napokban került az étlapra. Budapest egyik legmenőbb lokációjában, a Lánchíd full panorámájával a három fogásos ebédmenü 3900 Ft, amelynek részeként a spárgát is élvezhetjük hollandi mártással...és egy kis csavarral.

Rosenstein

Rosenstein - sonka dinnyével, hollandi mártással és spárgával

A Rosensteinben már-már hagyomány, hogy minden évben készül külön spárga étlap is. Ez idén is így van, elképesztő fogások készülnek belőle a brokkolis-spárgás pennétől kezdve a mozzarellával, spárgával és fehérborral sült-párolt mangalica javáig. Most viszont az összeállítás végén szeretnénk igazán nyári hangulatot teremteni, és ezt a nagyon színes ételt ajánljuk: sonka dinnyével, hollandi mártással és spárgával.

Ezt láttad már az ízHUSZÁRon?

5 delikáteszbolt Budapesten, ahol mindent megtalálsz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili