Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 nemzet legjobb cukrászdája Budapesten

Kíváncsi vagy, milyen egy ízig-vérig iráni desszert? Érdekel, hogy milyen édességekre buknak az olaszok? Vagy hogy hol találsz tisztességes magyar sütiket? Mutatjuk a listát!

Budapest gasztronómiai kínálata egyre csak színesedik, és hála az égnek, nem csupán a bisztrók vagy éttermek száma növekszik dinamikusan – a cukrászdák is igen komoly fejlődésen mennek keresztül. Most olyan különleges helyeket szedtünk össze a fővárosból, ahol egy-egy nemzet édességeit dedikáltan találod meg a franciától kezdve az olaszon át egészen az iráni desszertekig:

Dolcissima

Az olasz. Olyan kevés szerephez jut idehaza az olasz cukrászat, hogy a tiramisun és panna cottán kívül nem is nagyon ismerünk mást, úgyhogy a felfedezéshez tökéletes terepet kínál a Dolcissima! Nutella- és pisztáciarajongóknak meg egyenesen kötelező itt tiszteletüket tenni!

Irán cukrászda

Az iráni. Ha az olasszal nem voltunk képben, akkor az iránival gondolom még kevésbé. Egy nagyon helyes kis üzlet a Nagy diófa utcában, végtelenül kedves kiszolgálással és órási választékkal. Arra készüljünk fel, hogy az aprónyi üzlethelyiségben nem nagyon fogunk tudni leülni, úgyhogy inkább elvitelre tervezzen mindenki!

Lisboa Pastry & Bakery

A portugál. Ha valaki a jól ismert vaníliás töltött kosárkára vágyna, nyugodjon meg, mert már Budapestnek is van egy újabb biztos lelőhelye. A cukrászda mellett egyébként nagyon sok pékáru is kapható itt.

a table! boulangerie – patisserie

A francia. Kicsit kilógnak a sorból, hiszen itt nem egyetlen üzletről van szó, hanem egy egész franchise hálózatról, de ez még vonzóbbá teszi őket, hiszen annál több helyen lehet hozzájutni a minőségi, francia stílusú édességekhez.

Nosztalgia Cukrászda

A magyar. És hát igen, ne feledkezzünk meg a hazai ízekről sem, mert legalább olyan nehéz tisztességes magyaros cukrászdát találni, mint a fent említetteket. A nosztalgia cukrászdában, nevéhez hűen, minőségi alapanyagokból készülnek a jófajta magyar desszertek, mindennemű túlgondolás nélkül.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!