7 édes felfújt 300 kalória alatt

Annak idején nálunk otthon egyedül a rizskoch szerepelt felfújtként, de én azt sem igazán szerettem. Azóta már nagyobb a bizodalmam a felfújtak felé, érdemes kipróbálni őket!

A felfújtak is azok közé az ételek közé tartoznak, amelyeket igen változatosan elkészíthetünk. Létezik sós és édes verziójuk is, nem azt mondom, hogy pikk-pakk készen vannak, de hétvégi ebédre, hétköznapi vacsorára kitűnő választások.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 7 db édes felfújtat, adagonként kevesebb mint 300 kalória energiatartalommal. Ez az érték magas ahhoz, hogy desszertként az ebéd harmadik fogása legyen, ellenben egy karakteresebb ízű, relatív alacsony szénhidráttartalmú leves mellé (pl. tárkonyos raguleves, chilis-gyömbéres zöldségkrémlevesek, húslevesek stb.) második fogásnak beilleszthetőek. Most nem fordítottam külön figyelmet arra, hogy cukormentes recepteket keressek, de természetesen tovább csökkenthető az ételek energia- és szénhidráttartalma, ha cukor helyett xilitet vagy erithritet használunk.

Próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Sült ricotta mézzel

  2. 2.

    Sütőtökfelfújt

  3. 3.

    Limoncello szuflé

  4. 4.

    Fahéjas-banános szuflé

  5. 5.

    Grízkoch

  6. 6.

    Edit diabetikus túrófelfújtja

  7. 7.

    Meggyes kölesfelfújt

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...