6+1 karácsonyi fogás gyerekeknek

Lássuk be, a tipikus karácsonyi vacsora ételsora nem kifejezetten gyerekbarát. De akkor mit egyen az aprónép az ünnepi asztalnál?

Találkoztatok már olyan gyerekkel, akinek fölragyog az arca, ha töltött káposzta vagy rácponty gőzölög az asztalon? Biztosan vannak ilyenek, de engem eddig messzire elkerült a fajtájuk. Az én gyerekeim szülinapra, szilveszterre és Karácsonyra is minden bizonnyal paradicsomlevest és rakott krumplit rendelnének, de azért van az az alkalom, amikor szülőként nem elégszünk meg ezzel. Összeszedtünk néhány olyan ételt, amelyek az ünnepi asztalon is megállják a helyüket, de a gyerkőcök is szívesen fogyasztják őket.

1. Különleges rántott hús

Tuti befutó minden alkalomra. Kicsit változtathatunk a fűszerezésén, esetleg a formáján, és kör alakú medálokat is süthetünk a húsból. Nehéz vele mellényúlni.
{ CKÉP = 92607, 6 }
{ CKÉP = 102994, 6 }

2. Bundázott csibefalatok

Kézben is fogható, ropogós, frissen sült husikák, szerintem nemcsak a gyerekzsúrokon, de Karácsonykor is van helyük a menüben, különösen válogatósabb gyerekek tányérján.
{ CKÉP = 86468, 6 }
{ CKÉP = 5529, 6 }

3. Halburger

A felnőtt magyar lakosság nagy része Karácsonykor halat eszik. Illetve, sajnos a felnőtt magyar lakosság azon kis része, aki halat eszik, szinte kizárólag Karácsonykor teszi. Viszont a gyerekek nem igazán rajonganak érte, főleg, ha még szálkás is. Saját halételünket variáljuk át nekik halburgerre, hálásak lesznek érte!
{ CKÉP = 92742, 6 }
{ CKÉP = 134453, 6 }

4. Gyümölcsös húsok

Az aszalt szilvás pulykának alapvetően ünnepi hangulata van, de ha barackot vagy körtét sütünk a húsokhoz, azzal sem fogunk nagyon hibázni, a gyerekek szemében sem.

5. Lazac

Tudom, a hal nem kifejezetten gyerekbarát étel, de a lazac kicsit kivétel. Ugyan meglehetősen karakteres az íze, a gyerekek mégis szeretni szokták. Főleg, ha palacsintába tekerjük.
{ CKÉP = 39061, 6 }
{ CKÉP = 193769, 6 }

6. Húsgolyók

Aprócska húsgömbök, épp gyerekfalat-méretben. Bár nem az a tipikus karácsonyi fogás, de a felnőtt menüsor mellett, közben, alatt igazán elfér.
{ CKÉP = 178023, 6 }
Na, halászlét kedvelő gyereket még tényleg, igazán, soha nem láttam. Én ki nem állhattam gyerekkoromban. De létezik az a sűrű, passzírozott, inkább ízes halpépre emlékeztető változat, amit a kicsik is (itt inkább 1-3 évesekre gondolok) szívesen kanalaznak. De semmiképp se sokkoljuk őket egész, esetleg szálkás haldarabokkal, csípős paprikával vagy ikrával, ráér az még.
{ CKÉP = 163968, 6 }
{ CKÉP = 125338, 6 }

+1. Halászlé

Olvastad már?

Készítsünk nápolyit a gyerekekkel!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!