5+1 vacsora húsvét előtt

Spórolunk a kalóriákon! Mivel hamarosan itt a húsvét, mikor is számtalan hizlaló finomság kerül majd az asztalra, így a heti vacsoramenüt karcsúbbra vettük – a hét egy napját leszámítva, mert a piadina receptjének nem tudunk ellenállni!

A héten végre a chips házilagos sütésével is megpróbálkozunk, ami persze sokkal egészségesebbnek ígérkezik, mint a a boltok polcain sorakozó zacskós társaik. Kitartás, hamarosan már zsenge tavaszi primőrökből állíthatjuk össze az ételeket!

Hétfő

A meggyleves amolyan örök klasszikus, s ha csak a menzai élmények nem szegték valakinek a kedvét, az valószínűleg egész évben rajongással tekint erre a gyümölcslevesre. Jó-jó, tudjuk, nincsen nyár, de szerencsére fagyasztva és befőttként eltéve simán hozzájuthatunk ilyenkor is a meggyhez, ráadásul nem is túl drága. A fűszerek szegfűszeg, fahéj pedig finom köntösbe burkolják a savanykás gyümölcsszemeket.

Kedd

Most jöhet a Cézár-saláta! Legutóbb csak egy gyors, leginkább hamisnak” tekinthető receptet valósítottunk meg, most ismét egy másik verzió jön: de ebben is az a jó, hogy újdonságokra éhes szervezetünknek kedvezünk vele. Ezt a salátát a megrögzött nyersellenesek” is szeretik, tekintettel a benne lévő húsra és pirított kenyérkockákra.

5+1 vacsora március első hetére >>

Szerda

Akkor jöjjön a chipsprojekt! Mivel alaposan meguntuk, hogy nagyon nehéz készen minőségi burgonyachipset vásárolni, úgy döntöttünk, ezentúl ízfokozók, mesterséges adalékanyagok nélkül mi magunk gyártjuk le a családnak vagy a barátoknak. Nem nagy mutatvány, kevés idő, maximális élvezet, próbáld ki te is!

Csütörtök

A fűszeres fitness fasírttal ismét kalóriát spórolunk nem kell lemondani a finom ízekről, de ha azok egészségesebben is előállíthatóak, miért ne próbálnád ki. Ez a recept aszalt paradicsomot is ír a hozzávalók között garantált nyári élmény, ha beszerzünk egy kis üveggel, csak arra ügyelj, hogy nehogy elfogyjon, mire a fasírthoz adagolnád!

5+1 vacsora a tél utolsó hetére >>

Péntek

Jöjjön az a piadina! Az olaszok lepénykenyere nem igényel sok törődést, de kelt tészta révén, isteni állaga szuper kombinációba olvad a bele való töltelékkel ami lehet sonka, mozzarella, szárított paradicsom és sok-sok fűszer, ízlés szerint. Ha a hosszú hétvégén nem tervezünk sok időt a konyhában tölteni, így az ilyen gyors ételek, mint a piadina, megkönnyítik a tervünket.

További vacsoratippeket itt találsz >>

A Reggeli és vacsora rovat cikkeiért ide kattints >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek