5 tipp, ami segít megtartani az újévi fitneszfogadalmaidat

Lehet, hogy az újévi fogadalmak klisének számítanak, mégis rengetegen élnek velük...hogy aztán pár hét, jobb esetben pár hónap után csúfosan elbukjanak, és következő újévkor újra próbálkozzanak. Az alábbi pár tipp segít, hogy te ne kerülj közéjük, és sikeresen vedd az akadályokat 2021-ben is.

Gondolkodj rövidebb időintervallumokban!

Nem csoda, hogy olyan sokan elbukják a fitneszfogadalmaikat: 12 hónap nagyon hosszú időnek tűnik (az is), és nehéz valamibe úgy belevágni, hogy ilyen sokáig ki is kell majd húzni. Ha azonban kisebb szeletekre bontod az új évet, már nem lesz olyan ijesztő – kezdd mondjuk azzal, hogy kitűzöl egy kisebb célt magad elé a következő három hónapra, majd ha ez megvan, újra egy másikat. Ha ez is hosszúnak tűnik, akkor haladj kis célokkal havonta tovább.

Csinálj képeket magadról!

Ne a kilóidat mérd, és ne is a centiket – ha a fitneszfogadalmaddal a fogyás vagy az izmosodás a cél, csinálj szelfiket magadról! Sokkal látványosabb lesz az eredmény, ha látod, hogy az évkezdéshez képest hogyan változol. Igyekezz mindig ugyanott, ugyanolyan pózban, és ugyanolyan fényviszonyok között fotózni, hogy minél jobban átlásd a változást. Ha a teljesítményre vonatkozik a fogadalom, ez az opció persze kiesik, de akkor sem lehet rossz, ha végig fotózol – a tested akkor is át fog alakulni, ha nem ez az első számú célod most.

Ne csináld egyedül!

Keress magad mellé valakit, akinek szintén hasonló céljai vannak – még ha nem is együtt edzetek, vagy nem ugyanazt a sportot szeretitek, mindig bejelentkezhettek egymáshoz, és motiválhatjátok a másikat. Sokkal nagyobb lelkesedéssel vág bele az ember a mozgásba akkor, ha látja, hogy a másik már lefutotta a kilométereit, vagy megcsinálta az aznapi edzését, még akkor is, ha teljesen máshogy és mást edzetek. A legjobb persze az, ha olyan embert találsz magad mellé, aki ugyanazt csinálja, mint te, hiszen így együtt is tudtok mozogni.

Versenyezz...akár saját magaddal is!

Tűzz ki magad elé egy három hónapos kihívást, és ahelyett, hogy magára a mozgásra vagy a fogyásra koncentrálnál, arra fordítsd a figyelmed, hogy ezt a kihívást legyőzd! Így nem csak azért mész majd mozogni, mert muszáj, hanem lesz egy célod, ami független a testképedtől és attól is, hogy hány mozgást terveztél az adott hétre, csak a kitűzött kihívásra fogsz koncentrálni. Ha nem görcsölsz rá magára a mozgásra, sokkal könnyebben fogsz fogyni is tőle, és könnyebben fejlődsz majd.

Próbálj ki különböző sportokat!

Minden monotonná válik egyszer, ezért érdemes váltogatni, éppen mit mozogsz – ha egy adott sportágban nyújtott teljesítményedre vonatkozik az újévi fogadalmad, akkor is segíthet, ha hetente legalább egyszer teljesen mást is csinálsz. Próbálj ki extrémebb, különlegesebb sportágakat is, még az is lehet, hogy beleszeretsz valamibe, amiről nem is gondoltad volna, hogy neked való. Próbálj meg a mozgás öröméért edzeni, és nem azért, mert muszáj, így sokkal tovább fenn tudod majd tartani az újévi fogadalmadat.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!