Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 kitalált étel és ital kedvenc filmjeinkből - azt kívánjuk, bárcsak léteznének!

Megkóstolnád a pángalaktikus gégepukkasztót? Rossz hírünk van, mert ez egy kitalált ital, de sajnos a dehidratált pizzát sem falatozhatjuk még.

Ismered az oldalunkról a Lembas kenyér és a vajsör receptjét? Egyik sem létezne, ha nem lettek volna a Gyűrűk ura, vagy a Harry Potter könyvek, filmek. Valószínűleg a fülzsír ízű drazséval és Willy Wonka csokoládéival is szegényebbek lennénk a fantasztikus alkotások nélkül. Vannak azonban olyan kitalált fogások, italok, amiket lehetetlenség a valóságban megalkotni. Összegyűjtöttük azokat, amik után mi is vágyakozunk. Ti melyiket kóstolnátok meg?

1. Big Kahuna Burger (Ponyvaregény)

Egy fiktív márka fiktív hamburgere, amit Samuel L. Jackson jóízűen falatozgat a Ponyvaregény című kultikus filmben. Többen megpróbálták már újraalkotni, de a titkos receptet valószínűleg csak maga Tarantino tudja.

2. Dehidratált pizza (Vissza jövőbe II.)

Valószínű, hogy lepipálná a mirelit pizzát a Vissza a jövőben látható Pizza Hut-os dehidratált pizza, ami a modern mikróba rakva gőzölgő finomsággá változik. Ennétek?

3. Zsákos Bilbó magvas péksüteménye (A hobbit)

Többen megpróbálkoztak az újraalkotásával, de senki sem járt teljes sikerrel. Az eredeti úgy néz ki, mint egy buci, de közben hasonló a tésztája, mint a piskótának. Egyszerre kicsit édes és kesernyés az íze. Középfölde törpjeinek egyik kedvence.

4. Pángalaktikus gégepukkasztó (Galaxis útikalauz stopposoknak)

Az italt a sci-fi trilógia egyik főszereplője,  Zaphod Beeblebrox találta fel. A hatása olyan, mintha szétvernék a fejed valamivel. Íze erősen citrusos. Többen próbálták már elkészíteni, szerencsére sikertelenül. Néhány bárban található hasonló nevű ital, de ezek messze elmaradnak az apokaliptikus hatású fiktív változattól.

5. Everlasting Gobstopper (Willy Wonka és a csokigyár)

Valahogy úgy lehetne fordítani, hogy örökkévaló cukorka, ami sosem olvad el a szánkban. Minden gyerek álma, de talán mi felnőttként is ellennénk vele. A film után készítettek hasonló nevű termékeket, amik sajnos gyorsan elfogyaszthatóak. 

Ezeket olvastad már?

via Atlas Obscura

 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!