Csinálj bogárűző narancsos gyertyát!

Jön a nyár - jönnek a bogarak! Űzzük el őket saját gyártású, olcsó és egyszerű narancsgyertyával!

Várjuk a nyarat, mint a messiást, itt van, kiülünk esténként a barátnőnkkel/barátunkkal, szerelmünkkel vagy egyedül a kávézók teraszára, a parkba, fűben fekszünk, kinnfelejtjük magunkat késő estig az erkélyen - mindeközben viszont próbáljuk nagy erőkkel elhajtani a zümmögő-csípő-idegesítő rovarokat. Szúnyog, hangya, légy, muslinca, megannyi rovar - itt egy olcsó, narancsból készülő gyertya, mely megoldást nyújthat!

Hozzávalók (hobbiboltból beszerezhetőek):

1 narancs

2 kanóc

140-150 gramm gyertyaviasz

20 csepp citrusolaj

kisebb üveg- vagy fémtál

kisebb lábas

vágódeszka

Elkészítés

1. Felezz el egy narancsot, vájd ki a belsejét egészen a fehér részig - ez lesz a gyertya alapja.

2. Töltsd meg a lábast kb. egy bögre vízzel, közepes lángon kezdd melegíteni. Tedd a viaszt a fém tálkába, és ezt rá a lábasra, így gyakorlatilag vízgőz felett olvaszthatod meg a gyertyát.

3. Adj jó néhány csepp citrusolajat az olvadó viaszhoz (helyette eukaliptuszolaj vagy szegfűszeg is mehet bele), majd vedd le a tűzről.

4. Öntsd a forró viaszt az üres narancshéjba, óvatosan helyezz bele, majd a viasz megszilárdulásáig tarts ott egy kanócot - mindezt egy vágódeszkán tedd, mert könnyen mellécsöppenhet.

5. Gyújtsd meg, és élvezd a rovarűző illatot és a gyertyafényt!

(via popsugar)

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...