Csinálj bogárűző narancsos gyertyát!

Jön a nyár - jönnek a bogarak! Űzzük el őket saját gyártású, olcsó és egyszerű narancsgyertyával!

Várjuk a nyarat, mint a messiást, itt van, kiülünk esténként a barátnőnkkel/barátunkkal, szerelmünkkel vagy egyedül a kávézók teraszára, a parkba, fűben fekszünk, kinnfelejtjük magunkat késő estig az erkélyen - mindeközben viszont próbáljuk nagy erőkkel elhajtani a zümmögő-csípő-idegesítő rovarokat. Szúnyog, hangya, légy, muslinca, megannyi rovar - itt egy olcsó, narancsból készülő gyertya, mely megoldást nyújthat!

Hozzávalók (hobbiboltból beszerezhetőek):

1 narancs

2 kanóc

140-150 gramm gyertyaviasz

20 csepp citrusolaj

kisebb üveg- vagy fémtál

kisebb lábas

vágódeszka

Elkészítés

1. Felezz el egy narancsot, vájd ki a belsejét egészen a fehér részig - ez lesz a gyertya alapja.

2. Töltsd meg a lábast kb. egy bögre vízzel, közepes lángon kezdd melegíteni. Tedd a viaszt a fém tálkába, és ezt rá a lábasra, így gyakorlatilag vízgőz felett olvaszthatod meg a gyertyát.

3. Adj jó néhány csepp citrusolajat az olvadó viaszhoz (helyette eukaliptuszolaj vagy szegfűszeg is mehet bele), majd vedd le a tűzről.

4. Öntsd a forró viaszt az üres narancshéjba, óvatosan helyezz bele, majd a viasz megszilárdulásáig tarts ott egy kanócot - mindezt egy vágódeszkán tedd, mert könnyen mellécsöppenhet.

5. Gyújtsd meg, és élvezd a rovarűző illatot és a gyertyafényt!

(via popsugar)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.