Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 nyomós oka is lehet annak, hogy sósra vágysz

Míg egyesek majd meghalnak egy kis édességért, addig vannak olyanok, akik a sós falatokért őrülnek meg.

Biztosan veled is előfordult már, hogy úgy érezted, „belehalsz”, ha nem jutsz hozzá egy éppen vágyott ételhez. Ez általában nem az élvezetről szól, hanem a kiválasztott fogásban megtalálható ásványi anyagokról. Ha például a sósat kívánod, akkor valószínűleg a sóban is megtalálható nátriumot hiányolja a szervezeted. Akadhatnak azonban olyan esetek, amikor még intenzívebben érezheted a vágyad. Ennek oka az lehet, hogy valamilyen körülmény hatására erőteljesebben kiürült szervezetedből a nátrium.

Mozgás után

Ha edzés után kívánod a kifejezetten sós ételeket, az teljesen normális, hiszen az intenzív izzadás során rengeteg ásványi anyagtól szabadulunk meg. Ezért nagyon fontos, hogy edzés után ne csak a vizet illetve a vitaminokat pótoljuk, de az ásványi anyagokat is.

Betegség

Ha megbetegszünk, előfordulhat, hogy a vitamin- és ásványanyag-készleteink megcsappannak. Ez egy teljesen természetes jelenség, ugyanakkor fontos, hogy ne felejtsük el ezeket pótolni. Erre nyilván nem a sónyalogatás a legmegfelelőbb módszer, hiszen ezzel kárt is okozhatunk, inkább fogyasszunk nátriumban gazdag ételeket, mint a sárgarépa, az uborka, a karfiol, a káposzta vagy a paraj.

Egy görbe este után

A sós ételek iránti vágy általában jelentős dehidratáció után jelentkezik. Köztudott, hogy az alkohol vízhajtó hatású, ezért kívánhatod másnaposan a sós ételeket. Ezt viszont gyorsan orvosolhatod rengeteg folyadékkal!

Wellness

Ha mostanában szaunáztál, akkor nemcsak a méreganyagaid, de olyan létfontosságú anyagok is távoztak a testedből, mint például a nátrium. Biztosan te is érezted már, hogy egy intenzív izzadás után mennyire jólesnek a sósabb ízek. Most már tudod azt is, hogy ez miért van!

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!