Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 dolog, amit most tisztíts ki a konyhában, a karácsonyi hajtás előtt

Nyakunkon az ünnepi időszak, ki ne szeretné, hogy a lakás csillogjon-villogjon, ráadásul úgy, hogy pár hónap múlva nem kell elölről kezdeni a tortúrát? Segítünk!  

Mi a titka annak, hogy ne halj bele az ünnepi nagytakarításba, majd később a tavasziba? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád: készíts ütemtervet! Azaz a nagyobb feladatokat oszd fel, és apránként haladj előre. Ennek köszönhetően pedig elfelejtheted az ünnepi időszak előtti nettó két-három hetes nagy súrolást, amit pár hónap múlva úgyis egy újabb követhet.

Erről beszélünk:

1. Ablakok

Nem kell egyszerre a ház összes ablakának nekiesni, a fő elv a fokozatosság. Haladj szép sorban, az ablakok megvárnak, és a te idegrendszered is ép marad! Kezdj neki még az ünnepi rohanás előtti hetekben. 


2. Függönyök

Amikor az ablakot tisztítod, mosd ki, majd tedd vissza a függönyöket is. Így amire elérkezik a nagy tavaszi takarítás, minden ablakod és függönyöd tiszta lesz!

3. Konyhai eszközök

Ne ess kétségbe, ha a kávéfőző, a mikró vagy a sütő takarításáról van szó. Nem kell mindent egy napon csinálni, ráadásul a sütőre vannak tuti házi módszerek is, például az ecet vagy a szódabikarbóna, amik elvégzik helyetted a piszkos munkát.

Ez is ide kapcsolódik:

4 tipp, hogyan takarítsd a sütőd

4. Ne engedd, hogy eluralkodjon a káosz!

A takarítás mellett egy csipetnyi figyelmet is fordíts a rendre és a rendszerezésre. Rengeteg időt megspórolhatsz! Ráadásul ha arra szoktatod a családod is, hogy pakoljanak el maguk után a konyhában, nappaliban vagy a szobájukban, akkor hosszú távon nagy győztes lehetsz!

Ezeket láttad?

via
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!